PiotrekS1979 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 #1 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Mam pytanie czy można sporadycznie palić drewno na palniku,bezpośrednio na nim?Mi się wydaje,że tak bo co mogłoby się stać.Oczywiście podajnik będzie pusty.Niedługo zamówię groszek z *** ale zanim mi przyjdzie chciałbym palić drewnem,mam dosyć tych gównianych ekogroszków.
Jozefg1 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 #2 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 A nie masz rusztu awaryjnego który się wmontowuje nad palnikiem??
PiotrekS1979 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Autor #3 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Nie,musiałbym coś wyspawać
PioBin Opublikowano 2 Kwietnia 2018 #4 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Nie sądze żeby palenie drewna miało coś na palnik zaszkodzić ale dużo to tam nie naukładasz tego drewna. Wygodne to też nie będzie - jak dołożyć żeby nie spadło, itd...
Jozefg1 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 #5 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 U mnie tuż nad palnikiem są wspawane kątowniki z boków i na nich w razie potrzeby kładzie się ruszt żeliwny ale trzyczęściowy. W całości by się nie dało bo za duży i nie wejdzie przez drzwiczki.
PiotrekS1979 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor #6 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Jutro coś będę kombinował.Spawarka jest,jakieś żelastwo się znajdzie.
Michals Opublikowano 11 Kwietnia 2018 #7 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Możesz Kolego śmiało coś takiego praktykować! Ja tym sposobem "dogrzewam" już 5 sezon. Jedyny mankament - ruszt stalowy spawany muszę co roku spawać od nowa, gdyż jest stosunkowo blisko palnika i i się wypala. U mnie piec grzeje na eko przez cały czas, a ja ruszt wkładam tylko gdy chcę podnieść temperaturę na piecu. Jeden warunek - powinieneś mieć suche drewno. Powodzenia!
PiotrekS1979 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Autor #8 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Dziękuję,już sprawdzone.Można palić bez żadnych problemów.Drewno mam leżakowane,suche.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.