Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Węgiel Rosyjski Czuk I Wysokokaloryczny - Opinie

makra

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Energo ma skład nie tak daleko ode mnie. 100km "gierkówką". Czyli warto się zainteresować.

Opublikowano

Moze podsumuję po co ten temat. Szukam osób, ktore spotkaly na skladach taki węgiel jak w temacie. Czuk i Wysokokaloryczny. Liczylem że skoro firma Constra sprzedaje go pod tymi nazwami to na skladach występuje tez pod tymi nazwami. Ktoś to w końcu w tym kraju sprzedaje obywatelom. Licze na uzytkowników ze wschodniej Polski. Tam Constra ma najwięcej terminali. Może ktoś to przeczyta i popyta przy zakupie ruska czy to rusek z terminali Constry. Ja sam pojade na treminal w końcu i może mi powiedzą jakie sklady w okolicy od nich biorą. Chyba ze to tajemnica handlowa.

Kupno tych 25 ton, z kolegami na spólke, to tylko opcja. Mamy po prostu warunki, zeby to zrobić. Bez opini o tym węglu i testów to ja chce tylko bobrka lub piekary do mojego, nie zamontowanego jeszcze, ksgw zgoda.

makra sprawdż firmę Nawin Siedliszcze.

Opublikowano

Ok. Dziękuję za namiar.

Opublikowano

Poszperalem jeszcze o samej Kiełczówce. I okazało się, że trzech dystrybutorów korzysta tam z terminala. Constra(Czuk, Wysokokaloryczny), Suek (tylko Czuk) i Bartel(niewiadomo co). A Bartel, ma tam wielki sklad/baze dystrybucji.

Masa firm sprowadza rosyjski węgiel!

Pozostaje mi sprawdzić to wszystko samemu. Jest sklad Bartela wiec jade tam w tym tygodniu.

Teraz zrozumiałem, że tu będzie ciężko abyście mi coś doradzili.

Polski węgiel to pytasz o kopalnie i już wiadomo. I użykownicy ci go opiszą. I katalog polskiego węgla na "czysteogrzewanie" jest. A z rosyjskim inna bajka. I ciężko pytać o opinie.

Opublikowano

Ja kiedyś od ruska brałem i nie miałem złych przerzyć. Szczerze to nie wiem czym to było spowodowane ale lepiej mi sie paliło niż tym z pl

Opublikowano

kupowałem tego ruska Czuk w tym sezonie a dokładnie na końcówkę jak były te największe morzy bo skończył mi się mój poprzedni węgiel.

szału nie robi, kupowałem na lokalnym składzie który go sam workuje, w workach dużo więcej miału w porównaniu do polskiego np Silver z Bartexu i Retopal i ogólnie węgiel o mniejszej granulacji, za to trafiła mi się niespodzianka wielkości ściśniętej pięści - dobrze ze wszystkie worki rozsypywałem przed wrzuceniem do podajnika żeby węgiel wysuszyć.

mieszałem to z ekogroszkiem Wesoła który miałem jeszcze kupiony na początku 2017 więc był super wyschnięty i chyba tylko dlatego że Wesoła dawała dużego kopa to jakoś sobie poradził w największe mrozy, poza tym cena nie była jakoś zachęcająca bo za 4 worki po 33kg zapłaciłem ok. 120zł to wychodzi jakieś 900zł/tona i musiałem sam po to pojechać więc chyba lepiej kupić dobry polski groszek który przywiozą pod dom na palecie.

Opublikowano

W takiej cenie to pewnie, że tylko polski. Firma Barter sprzedaje ruska po 740 detal i 608 hurt. Wszystkie sorty.

I to jest ok cena. Hurt od 15 ton, mogę sam odbierać nawet 3 razy po 5 ton, na raz przywiozą mi za darmo bo mieszkam 22km od Kiełczówki. moge kupic w detalu próbki. To nie jest Czuk ale juz naet nie pytałem który rusek. Na stronie podają wartość opałowa min 23MJ. Za 608zł to jest dobra oferta. Ja szukam groszek luzem , nie ekogroszek.

I mam już sytuację klarowną

Opublikowano

W mojej miejscowości jest terminal przeładunkowy f. Energo, rozmawiałem z sąsiadem który teraz dokupywał węgiel i powiedział, że cena ruska spadła z 770zł na 670zł w detalu, więc się zastanów czy nie warto poczekać.

Ja od 5 lat się u nich zaopatruję i nie mogę złego słowa powiedzieć, węgiel czysty bez miału, prosto z pod sortownika. U mnie hurt zaczyna się już od 7t.

Opublikowano

A gdzie w okolicach W-wy jest jakiś terminal przeładunkowy węgla ze wschodu?

Zaopatrujesz się u nich, czyli gdzie? Z mojej wioski (okolice W-wy) koleżeństwo

zespołowo załatwiało sobie groch ze wschodu gdzieś w Białymstoku.

Napisałem załatwiali, bo na ten rok lokalny skład z Legionowa dał im konkurencyjną

cenę do tego ze wschodu. Nie wiem jak wyglądają wyniki tej zamiany.

Opublikowano

kolega colover poleca Energo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.