Domin1916 Opublikowano 18 Lutego 2018 #1 Opublikowano 18 Lutego 2018 Witam, nigdzie nie znalazłem dyskusji na temat kotła PLESZEW KWM-SR 25kW oraz sterownika Titanic. Ogrzewam dom kotłem już 4 sezon, trochę sam się namęczyłem z ustawieniami, ale cały czas eksperymentuje. Aczkolwiek cały czas zużycie eko groszku wynosi około 1000kg/miesiąc. Nie wiem czy to dużo czy mało jak czytam forum ciężko mi się odnieść do spalania innych użytkowników ponieważ każdy ma inny dom, inną ilość grzejników itp. Co ogrzewam:-Dom 20 letni, okna plastikowe, słabo ocieplony, 260m2 (130m ogrzewam + 130m poddasze nieogrzewane i nieocieplony dach)-11 grzejników aluminiowych-bojler 200l (4 osoby)-podłogówka 30m2Przy piecu jedna pompka C.O bez pompy C.W.U bez żadnych zaworów 3d czy 4d.Ustawienia pieca:Czas podawania 10sCzas przerwy w podawaniu 55sCzas przerwy w podtrzymaniu 10minutDmuchawa 4 poziom z 12Przesłona odsłonięta na 80%Piec ustawiony na 55st. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, a mianowicie: Gdy piec osiągnie temperaturę 55st. dmuchawa wyłącza się i przechodzi w stan podtrzymania rośnie do 55,7-56,0 i zaczyna spadać dosyć szybkoczas podtrzymania wynosi może 20-25 minut. A następnie piec znowu się załącza. Nie wiem czy tak powinno być czy to raczej nienormalne.Zapraszam do dyskusji :)
AdamPrzybysz Opublikowano 18 Lutego 2018 #2 Opublikowano 18 Lutego 2018 Kolego podaj jakiego typu podajnik masz zamontowany ? Jaki producent wentylatora ? Jest możliwość wrzucenia zdjęć popiołu ?
Domin1916 Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor #3 Opublikowano 18 Lutego 2018 Podajnik ślimakowy, palnik AR.Dane dmuchawy: Zdjęcie popiołu:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.