Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Bardzo Powoli Dochodzi Do Zadanej Temp...

SolarSolar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z piecem a mianowicie bardzo powoli dochodzi do zadanej temp...chciałem sprawdzić jak się sprawa będzie miała jak wszystkie obiegi pozamykam aby piec grzał tylko wodę zawarta w nim:) ale to prawie nic nie zmieniło dalej strasznie powoli dochodzi...co może być przyczyna takiego stanu...

Dawki i dmuchawe zmieniałem na bardzo gęsta ale to za bardzo nie pomogło...a powinno....

Opublikowano

Gdzie masz kolego czujnik temperatury to jedno a drugie napisz jaki piec jaki sterownik coś więcej bo nic nie wiadomo

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Czujnik jest tam gdzie powinien od 4 lat:) piec to Vakomet 2003 tak jak mam napisane w opisie:) sterownik to Spp Bolecki :)

Opublikowano

To od 4 lat tak masz i nic wcześniej z tym nie robiłeś, masakra.

Schemat pokaz to się oceni i dalej podpowie.

Opublikowano

podeslij fotki paleniska  bo jak mniemam cały problem to zbyt mało paliwa  ja tez na poczatku sugerowałem sie nastawieniami jakie mi podał ,producent wegla i piec mielił mielił i niemal nie osiagał temperatury zadanej  dopiero jak zwiekszyłem dawke paliwa czyli z 3 s podawania teraz podaje 12s  piec pracuje tak jak powinien.

Zwróc uwagę czy  żar  jest  zapadniety czy jest to mały kopczyk ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.