Robot16 Opublikowano 4 Stycznia 2018 #1 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Od dłuższego czasu zastanawia mnie praca dmuchawy,Np..kiedy piec jest w podtrzymaniu i po przejściu pieca w prace najpierw jest uruchomiona dmuchawa na ten czas co jest pauza,i dopiero po tym czasie podawanie czy tak powinno być jak u was jest w sterownikach.mój sterownik to GECO..
Gość witek1234 Opublikowano 4 Stycznia 2018 #2 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Używasz kotła podajnikowego? Co masz na myśli pisząc o podawaniu. Czego? Powietrza, węgla? Podaj nazwę kotła.
Robot16 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor #3 Opublikowano 4 Stycznia 2018 witek chodzi mi o dmuchawę czy np..temperatura zadana pieca 55st.piec jest w podtrzymaniu,kiedy spadnie na 54st. piec przechodzi do trybu praca i..np..mam ustawione czas podawania 10sek.pauza 40sek.u mnie najpierw włącza się sama dmuchawa chodzi 40sek. i dopiero silnik podajnika 10sek.itd......czy nie powinno załączać się razem...jak u was jest....w sterownikach.
Gość witek1234 Opublikowano 5 Stycznia 2018 #4 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Nic Ci nie doradze, palisz w kotle podajnkowym a Twój sterownik posiada inne funkcje niż zwykły. Pisz w dziale o kotłach podajnikowych, ten dział obejmuje kotły zasypowe.
Robot16 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor #5 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Witek1234 Pardom faktycznie pomyliłem.......
Gość Visitor1230 Opublikowano 5 Stycznia 2018 #6 Opublikowano 5 Stycznia 2018 witek chodzi mi o dmuchawę czy np..temperatura zadana pieca 55st.piec jest w podtrzymaniu,kiedy spadnie na 54st. piec przechodzi do trybu praca i..np..mam ustawione czas podawania 10sek.pauza 40sek.u mnie najpierw włącza się sama dmuchawa chodzi 40sek. i dopiero silnik podajnika 10sek.itd......czy nie powinno załączać się razem...jak u was jest....w sterownikach. Tez mam taki sterownik. To o czym piszesz to funkcja rozpalania po postoju. Palnik musi sie troche rozbujac zanim dostanie swierzy opal. Taki tryb pracy jest OK.
Robot16 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor #7 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Visitor a już zaczynałem pisać w innym dziale,czyli tak powinno być,ciekawe jak jest w tych wypasionych sterownikach tych za 1000zł.....
Gość Visitor1230 Opublikowano 5 Stycznia 2018 #8 Opublikowano 5 Stycznia 2018 W wypasionych sterownikach jest modulacja wentylatora. Moc dmuchawy po podtrzymaniu mozna podniesc, robic przedmuchy itd.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.