Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Praca Dmuchawy Po Wyjsciu Sterownika Z Podtrzymania.

Robot16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od dłuższego czasu zastanawia mnie praca dmuchawy,Np..kiedy piec jest w podtrzymaniu i po przejściu pieca w prace najpierw jest uruchomiona dmuchawa na ten czas co jest pauza,i dopiero po tym czasie podawanie czy tak powinno być jak u was jest w sterownikach.mój sterownik to GECO..

Gość witek1234
Opublikowano

Używasz kotła podajnikowego? Co masz na myśli pisząc o podawaniu. Czego? Powietrza, węgla? Podaj nazwę kotła.

Opublikowano

witek chodzi mi o dmuchawę czy np..temperatura zadana pieca 55st.piec jest w podtrzymaniu,kiedy spadnie na 54st. piec przechodzi do trybu praca i..np..mam ustawione czas podawania 10sek.pauza 40sek.u mnie najpierw włącza się sama dmuchawa chodzi 40sek. i dopiero silnik podajnika 10sek.itd......czy nie powinno załączać się razem...jak u was jest....w sterownikach.

Gość witek1234
Opublikowano

Nic Ci nie doradze, palisz w kotle podajnkowym a Twój sterownik posiada inne funkcje niż zwykły. Pisz w dziale o kotłach podajnikowych, ten dział obejmuje kotły zasypowe.

Gość Visitor1230
Opublikowano

witek chodzi mi o dmuchawę czy np..temperatura zadana pieca 55st.piec jest w podtrzymaniu,kiedy spadnie na 54st. piec przechodzi do trybu praca i..np..mam ustawione czas podawania 10sek.pauza 40sek.u mnie najpierw włącza się sama dmuchawa chodzi 40sek. i dopiero silnik podajnika 10sek.itd......czy nie powinno załączać się razem...jak u was jest....w sterownikach.

Tez mam taki sterownik. To o czym piszesz to funkcja rozpalania po postoju. Palnik musi sie troche rozbujac zanim dostanie swierzy opal. Taki tryb pracy jest OK.

Gość Visitor1230
Opublikowano

W wypasionych sterownikach jest modulacja wentylatora. Moc dmuchawy po podtrzymaniu mozna podniesc, robic przedmuchy itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.