Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Tech St37 Błąd - Czujnik Mosfet Temp Za Wysoka

akir19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taki błąd mam na sterownikuTech st37 błąd - czujnik mosfet temp za wysoka. Dmuchawa podmieniona i jest to samo, ktoś coś?

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dmuchawa była zatarta, słabo się kręciła. Z instrukcji wynika że ten błąd jest właśnie od przekroczenia temperatury na sekcji dmuchawy. Wiec pierwsze na co padło to właśnie na dmuchawe.

Opublikowano

Problem rozwiązany częściowo. Dmuchawa podpięta na stałe do 230v, napięcie puszczane przez zew przekaźnik

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Problem rozwiązany częściowo. Dmuchawa podpięta na stałe do 230v, napięcie puszczane przez zew przekaźnik

Miałem ten sam komunikat ale przy sterowniku k1v2 I problemem nie był wentylator a kondensator 1uF znajdujący się w sterowniku. Z racji tego że sterownik miał gwarancję to wymianę zrobił serwis techa ale na miejscu. Pojemność po wyjęciu miał 0.89 uF ale z tego co rozmawiałem z serwisantem to powiedział że przy obciążeniu mógłby schodzić nawet poniżej 0.8. Kondensator znajdował się zaraz obok mosfeta i nagrzewając się, nagrzewał też mosfet.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.