Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czym Ogrzac Garaż?

pilotg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

pytanie jak w temacie posiadam duży garaż ok 90m2 i dość wysoki (brak stropu)  do szczytu to będzie pewnie z 7 metrów. Garaż jest nie ocieplony, grubość sciany ok 15 cm.  Raczej nagrzać w nim to może być problem, myślałem raczej o nadmuchu ciepłego powietrza, albo jakiś promiennik ?

Opublikowano

To zależy czym chcesz palić jeżeli masz dostęp do oleju silnikowego możesz zastosować taki pięć nadmuchowy na ten olej. Jeżeli masz dostęp do taniego drewna polecam koze od chłopaków piecrakietowy.eu droższe rozwiązania to dmuchawa na propanbutan.

Opublikowano

Myślałem o drewnie ale olej tez ewentualnie mógłby być. nie widziałem takiego  pieca rakietowego w pracy ale obawiam się że bez rozdmuchu cieplego powietrza się nie obedzie.  Będzie cieplo ale dwa metry od niego raczej potrzebna będzie dmuchawa. przykładowo nagrzewnica gazowa o mocy 15kw nie zdołała ogrzać

Opublikowano

U mnie w pracy mamy taki olejowy nadmuchowy http://klima-sklep.pl/1534-2881-thickbox/piec-multiolejowy-xaram-energy-xe-17-33.jpg koszt coś 3tys powierzchnia pewnie z 200m² nic nie ocieplony 6m chyba wysokosci. Rozpalamy co dzień o 8 pali się do 18 gdy na dworze jest -10 w środku +2 a pod koniec dnia +8 więc sam widzisz szału nie ma ale też często drzwi się otwiera bo samochody wjeżdżają

Opublikowano

Ja postawiłem w tym roku sobie garaż 11x8 ściany ocieplam 5 stropianem a dach mam zamiar 10 wełna to według strony ciepło właściwe do uzyskania temperatury 15 potrzeba tylko kocioł 10kW wiadomo grzane non stop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.