aikon91 Opublikowano 27 Listopada 2017 #1 Opublikowano 27 Listopada 2017 Czy ktoś uzytkujący tecga 480k ma u siebie w panelu widoczne opcje : temperatura powrotu oraz poziom paliwa?Niby mam te funkcje próbuję kalibrowac ale nie widze wskażnika na pulpicie. Czujnik powrotu podpiołem ale nie ma opcji wyswietlania bądź nie mogę odszukać tych wartości.
mhosaja Opublikowano 27 Listopada 2017 #2 Opublikowano 27 Listopada 2017 Żeby zobaczyć temperaturę powrotu musisz, zakładając, że prawidłowo przypiąłeś i zaizolowałeś czujnik powrotu, nacisnąć Exit i wybrać Zawór. Wtedy pojawi Ci się okno widoku parametrów zaworu mieszającego, a właściwie temperatury z dwóch czujników: zaworu i powrotu. Nie wiem tylko czy ta opcja działa, jeśli nie ma zaworu... Co do poziomu paliwa, to musisz przeprowadzić pełną kalibrację, tj. na pełnym wcisnąć Zasobnik pełny, potem zasobnik pusty po wypaleniu całego paliwa i po zasypaniu na nowo znów Zasobnik pełny. Wtedy u góry ekranu pojawi Ci się procentowa zawartość paliwa w zbiorniku.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.