Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kotłospaw 16 Kw Z Palnikowa Kipi.problem Z Parametrami

Kaber

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem nowym użytkownikiem.

Posiadam piec na pelletu firmy kotłospaw 16 kw z palnikowa kipi obrotowym. Spalam pelet 8 mm .Bardzo ciężko ustawić pięć. Często podczas pracy piec wygasza się ponieważ foto oko pokazuje 0 płomień. Czy ktoś ma taki piec lub ktoś ma jakieś sugestie jak ustawić parametry.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej. Także pale pierwszy sezon palnikiem KIPI 16KW. Mam piec Witkowski Biovert

Od 3 tygodni próbuje piec ustawić i sprawdzam różne pelety.

Kupiłem Pelet z łuski słonecznika 8mm. Palił mi się najgorzej ze wszystkich. W palniku zostawało pełno popiołu, przez co powietrze z nadmuchu nie mogło przejść oraz popiół zasłaniał czujnik płomienia.

Nadal mam kłopoty z nastawami, ale wydaje mi się, że z peletem 8mm palnik sobie nie daje dobrze rady.

Sugeruje spróbować 6mm

Pozdrawiam

Opublikowano

Kaber z peletem 8mm jest problem bo nawet w retortach pali się jak sam chce. Najczęściej sprzedawcy nie polecają go do gospodarstw domowych a raczej do palenia przemysłowego. U mnie na kipi 26 paliłem przez 2 tygodnie łuską słonecznika. I dokładnie tak było podawałem dużo paliwa bo nie chciało się palić i temperatury były mizerne co skutkowało tym, że zasłaniał fotodiodę i pomimo ognia z palnika potrafił się brać ponownie za rozpalanie. Teraz mieszam łuskę w proporcjach 1:3 z peletem trocinowy za radą innych userów i nawet że to jakoś idzie. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kolego, zadzwoń do serwisanta kotłospaw: 512-373-828 numer mają podany na swojej stronie www.kotlospaw.pl
Na pewno pomoże Ci z ustawieniem, lub podeślą serwisanta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.