Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ustawienia Dla Kotła Tytan Blue 5Klasa 15,8Kw

pawel1994

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanie odnośnie ustawień kotła 5klasy z racji tego że sam posiadam duży kocioł dworek bis zpt-eko iii 32kw z dużym palnikiem a w rodzinie właśnie został założony kocioł 5 z małym paleniskiem i nie wiem jak może prawidłowe ust dla takiego kotła aktualne ust wygląda tak: czas podawania- 6sek czas przerwy-75sek nadmuch bieg-30 " zakres od "0 do 100" spalanie po ocenie opały wygląda w miarę ok troszkę szarych nie do końca dopalonych kosteczek groszka reszta pył. Problem w tych ust jest taki że piec aby uzyskać zamierzoną temp pracuje około 25min i jakoś specjalnie długo nie zostaje w potrzymaniu

Opublikowano

ha ha ha:) tylko dziwne że aż tak długo pracuje aby dobić nie duży kocioł więc myślałem że będzie dużo szybciej bił temp. i spalanie też nie jest jakieś małe zasobnik 160kg na tydz przy obecnej temp za oknami

Opublikowano

ha ha dobre przysłowie dzisiaj zmieniłem na 5sek podawania i przerwy w podawaniu na 65sek nadmuch bez zmian zobaczę jutro jak efekt najwyżej powrócę do starych ustawień :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.