Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 
Posiadam piec Klimosz Ling Duo 25kW, problem jest taki że nie reaguje na sygnały dawane od termostatu pokojowego Euroster 2005 Economic,

w menu testowym na piecu przy zwarciu i rozwarciu ze strony termostatu jest informacja, więc kontakt między piecem a termostatem jest. 
Kiedyś było tak że gdy piec osiągnął zadaną temperaturę na termostacie grzejniki robiły się chłodne/letnie i było dobrze. 
Teraz grzanie muszę włączać ręcznie na programatorze w opcji OGRZEWANIE LATO/ZIMA. 
Nie wiem jak ustawić piec by reagował na dawane mu sygnały, poza trybem ogrzewania AUTO (charakterystyka)

nie znalazłem niczego co by mogło pomóc, także w ustawieniach serwisowych. 
Piec jest z zaworem czterodrożnym, który wcześniej ustawiał się w różnych pozycjach zależnie od tego czy potrzebne jest grzanie czy nie. 
Teraz zawór stoi 24h w pozycji zamkniętej i świeci się cały czas ikona zamykania. 

post-75026-0-87477200-1507464965.png

Nie mam już pomysłu, zawór czterodrożny można ręcznie w programatorze otworzyć do końca jak i zamknąć, po pstryknięciu na końcowej pozycji wyłącza się automatycznie. 
Termostat w trakcie robienia zdjęć miał ZWARTE zworki czyli grzanie wyłączone. 

post-75026-0-02229700-1507464907_thumb.jpgpost-75026-0-88403800-1507464921_thumb.jpg

post-75026-0-78980200-1507464942_thumb.jpgpost-75026-0-03557500-1507464959_thumb.jpg

Proszę o wskazówki jak to przywrócić do ładu bo ja nie mam już pomysłów...