vincents Opublikowano 29 Sierpnia 2017 #1 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Szukam szukam i nie potrafię znaleść, gdzie można na śląsku (okolice Katowic) sprawdzić kaloryczność opału? Kiedyś natrafiłem że GIG ma takie możliwości ale tam nie potrafie nic znaleść. Ktoś coś poradzi?
Roman1957 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 #2 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Szukam szukam i nie potrafię znaleść, gdzie można na śląsku (okolice Katowic) sprawdzić kaloryczność opału? Po znajomości w jakiś elektrowni, elektrociepłowni, jest tam u was kilka, każda ma swoje laboratorium i tam sprawdzają kaloryczność paliwa, które jest im dostarczane. Tak sprawdzałem ja.
leszkowaty Opublikowano 31 Sierpnia 2017 #3 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 wyślę Ci PW z namiarami na firmę z Dąbrowy Górniczej (dostałem z zakupionym opalem certyfikat z tej firmy)
kubuś1117 Opublikowano 16 Września 2017 #4 Opublikowano 16 Września 2017 np Stelmet informuje o kaloryczności na swoim pellecie i potwierdza to certyfikatem.
kubuś1117 Opublikowano 25 Września 2017 #6 Opublikowano 25 Września 2017 ale zawsze coś :)Jak byś do nich napisał to nie dostaniesz informacji o kaloryczności innych produktów??
erzecznikstelmet Opublikowano 29 Września 2017 #7 Opublikowano 29 Września 2017 np Stelmet informuje o kaloryczności na swoim pellecie i potwierdza to certyfikatem. Witam! Pellet Olimp oraz Lava firmy Stelmet ma zbliżoną kaloryczność, między 16,5-19,0 MJ/kg. Nasze pellety posiadają następujące certyfikaty: FSC (Lava oraz Olimp) oraz ENPlus A1 i DINPlus (tylko Olimp). Andrzej Wysocki eRzecznik marek Lava i Olimp - pelletu firmy Stelmet
marwol Opublikowano 29 Września 2017 #8 Opublikowano 29 Września 2017 Czyli odnośnie kaloryczności Lavy musimy wierzyć Państwu na słowo? I co stało się , że Lava straciła certyfikat?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.