hycel Opublikowano 29 Lipca 2017 #1 Opublikowano 29 Lipca 2017 Witam. Orientuje się ktoś gdzie i czy można dokupić oringi do rdzenia zaworu trójdrożnego jak w linku ? Rdzeń kosztuje ponad 100 pln :( http://www.iwomat.pl/pl,produkt--Wk%C5%82ad-do-zaworu-VC-3-dro%C5%BCnego-VCZZ6000-U-Honeywell,2193 Pozdrawiam
konopka Opublikowano 29 Lipca 2017 #2 Opublikowano 29 Lipca 2017 Pomierzyć i napewno można znależć.Nawet sklepy agroma posiadają dużo rozmiarów,napewno można dobrać.najlepiej udać się z całym wkładem
msrcie Opublikowano 8 Października 2019 #3 Opublikowano 8 Października 2019 Witam, Przeglądałem internet z uwagi na podobny problem. Zamówiłem cały wkład i rozebrałem stary - uszkodziły się trzy oringi uszczelniające trzpień o wymiarze 1x2,8 mm (śr/śr_wewn) Koszt to 50gr/szt pozdrawiam, R.
msrcie Opublikowano 9 Października 2019 #4 Opublikowano 9 Października 2019 Witam ponownie, Nie chcę wprowadzić w błąd ale chyba źle pomierzyłem (oringi są wytarte a nowy wkład już zamontowany). Trzpień ma średnicę 4.8mm dodając 0.2mm do średnicy oringa to musiałoby być coś o wymiarze 1,1x2,8 - zgaduję trochę. W sumie jest tam 8 różnych oringów ale akurat u mnie zużyte są wspomniane trzy - jak na zdjęciu. r.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.