jackjj Opublikowano 21 Lutego 2017 #1 Opublikowano 21 Lutego 2017 Cześć ma / miał może ktoś problem w zawieszającym się pelletem w zbiorniku? Chodzi że pellet zostaje na ściankach i nie schodzi zbiornik ma zbyt małe skosy.... Może ktoś ma jakiś prosty sposób jak zbytnio nie zmniejszając pojemności zbiornika zwiększyć jego efektywność i wykorzystanie większej objętości? Yasek
karoka65 Opublikowano 22 Lutego 2017 #2 Opublikowano 22 Lutego 2017 Jak piszesz, zbiornik jest źle wykonany.
Gość jacek61 Opublikowano 22 Lutego 2017 #3 Opublikowano 22 Lutego 2017 Był taki temat, co prawda o miale, w poście #25 moje sugestie https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/15823-zawieszanie-sie-paliwa-w-zasobniku/page-2?do=findComment&comment=157881
bajabongo10 Opublikowano 22 Lutego 2017 #4 Opublikowano 22 Lutego 2017 Może pomyśl o zamintowaniu jakiegoś otrzasacza? Małych rozmiarow silniczek z wibratorem , który bedzie sie załączał kilka razy na dobę... Wysłane z mojego LG-H525n przy użyciu Tapatalka
Zaba287 Opublikowano 24 Lutego 2017 #5 Opublikowano 24 Lutego 2017 Witaj! Wibrator działa w obie stromy... potrafi również ubić pellet na kamień jak pracuje za długo... Odpowiedni skos i pokrycie powłoką zapobiegającą przyleganiu powinna pomóc... Problemem (zauważyłem u mnie) jest pył z pelletu. W zależności od materiału mniej albo więcej się go wytrąca podczas zasypu i pobierania. Ostry skos w dolnej części zasobnika pomaga. Pozdrawiam
jackjj Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor #6 Opublikowano 25 Lutego 2017 Cześć dzięki Powiadomienia nie przychodzą i nie widziałem że ktoś tu napisał Dziś był mój ojciec i zaproponował dosłownie coś takiego jak masz w tym 2 temacie .... Jacek61 Jednak ja chyba poczekam aż się wszystko wypali i włożę po prostu od przodu jakaś płytę tak żeby skos powiększyć zaprę o dno i u góry o ścianę przednia, może u góry jakiś klocek nabije, najwyżej wyrzynarka wytnę jej na środku na dole miejsce na podajnik..... Myślałem żeby dać coś na rogi może 2 płyty albo jedną wygiętą się to robi się już zbyt skomplikowane ... Yasek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.