maciekchn Opublikowano 5 Lutego 2017 #1 Opublikowano 5 Lutego 2017 Witam przed sezonem grzewczym skończyła się gwarancja na piec i sterownik , teraz mamy problem bo piec się zawiesza. tzn pomimo ustawionej temp na np 55* dmuchawa czasem nie wyłącza się i dmucha az wypali wszystko (histeryza 2*) dzieje sie to rzadko zazwyczaj jak piec długo włączony.Pomaga jedynie wyłączenie i włączenie z prądu i nadal pół dnia ok a w nocy dmucha jak szalony. Dodatkowo mam dmuchawę wpa07ustawiłem ja na sterowniku , ale jak dmucha to tylko na 100% ,nawet jak zmienię na 20% .Regulacja działa wtedy jak zmienię na innym model. GALMET GT KWR 11KW
Gość witek1234 Opublikowano 5 Lutego 2017 #2 Opublikowano 5 Lutego 2017 Jeśli sterownik posiada funkcję PID to jedyna rada zmienić wentylator na np.WPA 117. Twój wentylator nie jest przystosowany do współpracy z takim sterownikiem. Jeśli nie ma PID, pozostaje palić na ustawionych przedmuchach. Instrukcja w dłoń, poczytaj i ustaw pod siebie.
maciekchn Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor #3 Opublikowano 5 Lutego 2017 Piec sterowni dmuchawa kupione jako zestaw, tam ma PID w nazwie.A co do zawieszania sie ? jak zmienię w ustawieniach na inna dmuchawę to ona pracuje ładnie.
Gość witek1234 Opublikowano 5 Lutego 2017 #4 Opublikowano 5 Lutego 2017 Ta dmuchawa nie współpracuje z PID (WPA07). Może tak sobie napisali w instrukcji, czasem dmuchawa zwalnia czasem idzie na full i oni piszą że ster ma funkcję PID . Może podaj link do instrukcji to zerknę albo napisz pełną nazwę tego sterownika.
Gość witek1234 Opublikowano 5 Lutego 2017 #5 Opublikowano 5 Lutego 2017 Miałem chwilę czasu i trochę poszperałem po internecie żeby poczytać co Ty masz za sterownik. Ten sterownik i jego niby pid to pic na wodę fotomontaż. I to dosłownie. Ten wynalazek steruje wyłącznie przedmuchami i nie ma funkcji pid,producent tak sobie wymyślił że jeśli przy dochodzeniu do zadanej wentylator zwalnia i potem steruje przedmuchami to niby już pid. Jeśli masz chęć na prawdziwy sterownik z taką funkcją, musisz zakpić na przykład coś ze stajni TECH-a włącznie z wentylatorem bo niestety i on się nie nadaje i nie będzie współpracował ze sterownikami TECH-a. W innym wypadku jesteś skazany na walkę z tym ulepem który założył producent -_- . Pozdrawiam.
maciekchn Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor #6 Opublikowano 5 Lutego 2017 W sterowniku mam wpa07 (czyli ta dmuchawę co założona) ale na niej dmucha tylko na 100% pomimo ustawiń na 20% Na g2e160 ustawiona ma pełna regulacje.
Gość witek1234 Opublikowano 5 Lutego 2017 #7 Opublikowano 5 Lutego 2017 Na dodatek to kocioł GD :blink: . Sprawność ma tragiczną jak na dzisiejsze standardy,bo 76% to tyle co moje wiekowe konstrukcyjnie Camino. Nadaje się do przeróbki na DS. Jeśli przestawisz funkcję w menu na inną i jakoś to działa to OK,bo lepiej nie będzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.