Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Defro Ekr Pz

kam88

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie czy ktoś posiada taki kocioł? moze podzielić się opinią o uzytkowaniu? docelowo miałem kupic Defro Komfort Eko PZ, ale z uwagi na małą kotłownie, poszukuje innego kotła ( lub zamórować okno w kotłowni :) )

Opublikowano

Jak masz niską kotłownie, to EKR choć teraz kupiłbym Komfort z uwagi na lepszy sterownik. Jednak plusem EKR jest brak wodnego rusztu, na którym zalega sadza. EKR ze zwykłym sterownikiem jest trudny do ustawienia na kalorycznym ekogroszku.

Opublikowano

ekr pz ma  5mm a eko pz 6 mm. Zastanawiam się czy różnica  w sterowniku jest warta 1000zł, niby eko pz ma funkcje PID ale czytając forum to i tak większość pali z ustawieniami manualnymi...

Opublikowano

Z tego co wiem Ekr ma sterownik obsługujący tylko 2 pompy, bez pogodowki, zaworow mieszajacych.a więc dużo nie mówiąc o kolorowym dotykowym wyświetlaczu i funkcji PID. Dodatkowo ekr ma cieńsza blachę.

Nie chcesz rusztu wodnego weś komfort eko. Jak z rusztem wodnym komfort eko duo.

Opublikowano

Nie chce rusztu wodnego, hydraulik powiedział ze na potrzeby mojego domu wystarczą 2 pompy,( podłogówka ok 30m i 11  grzejników) zawór 4d sterowany ręcznie. także nie wiem czy warto wydawać wiecej kasy 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.