desperack0 Opublikowano 10 Stycznia 2017 #1 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Witam Posiadam aktualnie taki zestaw: Kocioł: Defro Duo Mini 22 z podajnikiem ekoenergia Sterownik Dk System classic eko z wyjściem na 2 pompy. Podłoga i ogrzewanie podłączone pod jedno sterowanie a cwu pod drugie. Chcę go rozbudować o kilka funkcji takich jak: - regulatory pokojowe - siłowniki na zaworach 4 i 3 drożnych - sterowanie pogodowe - moduł internetowy (jeśli się uda) Nie wiem czy to możliwe w moim kotle, bo znajomy ma np. czujnik żaru na palenisku oraz czujnik temperatury spalin a to pewnie wymaga montażu już przy produkcji kotła. Tak czy siak - czy możecie mi coś polecić - sprawdzone i w rozsądnych pieniądzach? Pozdrawiam: Darek
audilhr Opublikowano 11 Stycznia 2017 #2 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Jezeli sterownik ma opcje sterowania tymi opcjami to nie ma problemu a jesli nie to proponuje zmiane sterownika
desperack0 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Autor #3 Opublikowano 11 Stycznia 2017 I o to właśnie pytam - Jaki sterownik możecie mi polecić, żebym mógł sterować wymienionymi funkcjami. Mojego sterownika nie da się rozbudować o te funkcje.
audilhr Opublikowano 11 Stycznia 2017 #4 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Ja jutro zamawiam skzp-2 od timela :rolleyes:
desperack0 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Autor #5 Opublikowano 11 Stycznia 2017 U mnie za mało rozbudowany. Mam zawór 3 i 4-drożny a tutaj można podłączyć tylko jeden.
audilhr Opublikowano 11 Stycznia 2017 #6 Opublikowano 11 Stycznia 2017 No to recalart z czujnikiem zaru multifun ale ta cena sterownik swietny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.