Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sas Uwt Problem Z Sterowaniem

piao

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z moim SAS UWT: przy rozpalaniu sterownik ustawia nadmuch na 1% i tak trzyma dopóki go nie wyłącze.

Moje pytanie - czy może to być spowodowane awarią czujnika temperatury spalin?

Jak wejdę w tryb ręczny to dmuchawa działa prawodłowo na całym zakresie.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc!

Gość witek1234
Opublikowano

Gdyby czujnik był uszkodzony ,to sterownik by sygnalizował usterkę.Jakie wartości graniczne masz nastawione? Chodzi mi o temperaturę spalin oraz ustawienie nadmuchu czyli min. i maks. Przy rozpalaniu mam ustawione 300*C, potem 250*C. Moc nadmuchu 30%.

Jeśli wszystko w prządku to może dzwoń do wytwórcy,coś poradzą.

Opublikowano

Czujnik pokazuje jakieś bzdury skacze od kilkunastu stopni do nawet 700 w ciągu minuty. Przywróciłem ustawienia fabryczne i nic nie pomogło.

Gdzie w menu wejść żeby sprawdzić ustawienie nadmuchu? Generalnie przy tym nie grzebałem więc nie powinno nic się zmienić. Jeśli to jest w menu serwis to nawet nie znam kodu do wejścia tam.

Gość witek1234
Opublikowano

Dzwoń do wytwórcy bo takie skoki nie powinny mieć miejsca no chyba że palisz jak szatan . Dziwne że nie sygnalizuje usterki czujnika W sterownikach TECH-a wprowadzasz kod "12".

Gość witek1234
Opublikowano

Przypomniało mi się że w Zebcach montowali sterowniki Geco, sam miałem taki w mialowym Zebcu. Przypomniało mi się teraz że pod koniec używania kotla, sterownik tak samo pokazywał głupoty jak Twój a usterki nie wyświetlał. Jeśli masz Geco to nawet nie szukaj innej przyczyny, tylko zamawiaj nowy czujnik. A na przyszłość, gdy będziesz miał nowy,zamontuj go w jakiejś pochwie czyli osłonie. Dłużej pożyje. Ja swój wykonczylem paląc węglem a instrukcja mówiła żeby wówczas wyjmować czujnik z czopucha. No ale był tak zarośnięty że nie dało się go ruszyć. Po kilku paleniach padł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.