Bolikd Opublikowano 12 Lutego 2009 #1 Opublikowano 12 Lutego 2009 Witam wszystkich :angry: I PROSZĘ O POMOC! Od pewnego czasu śledzę różne wątki zwiazane z centralnym ogrzewaniem, kotłami c.o., ponieważ do naszego, niedużego, drewnianego domku (100m2), w najbliższym czasie będziemy instalować już zamówiony kocioł (Ling duo 15KW). W momencie szukania własciwego kotła bardzo pomogło nam to forum (bardzo dziękuję i cieszę się, że takowe jest). W instrukcji pieca wyczytałem, że jest możliwość podłączenia do sterownika drugiego wyświetlacza, fakt ten bardzo nas ucieszył, bowiem kotłownia zlokalizowana jest z drugiej strony domku i trzeba wyjść z budynku aby dojść do kotłowni. Drugi wyświetlacz, to nie dla wygody ale przede wszystkim dla bezpieczeństwa. Zerwie się zawleczka, zabraknie opału i wiedziałbym, bedąc w domu co dzieje się w kotłowni. Kiedy jednak złożyłem zamówienie, okazało się że, takie mozliwości daje jedynie sterownik Estyma, a RecalArt już niestety nie. <_< Proszę powiedzcie czy jest jakaś inna możliwość? "Fuego" proponuje mi małą kamerkę skierowaną na wyświetlacz, ale za pomocą kamerki nie będę słyszał sygnału alarmowego ani też nie dokonam żadnej nastawy. Cóż robić? Macie jakieś pomysły? Cytuj
SanitSystem Opublikowano 12 Lutego 2009 #2 Opublikowano 12 Lutego 2009 Zamówić estymę to dobry sterownik. Cytuj
Bolikd Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor #3 Opublikowano 12 Lutego 2009 Zamówić estymę to dobry sterownik. Chętnie bym to zrobił ale z tego co mi powiedziano w "Fuego" Klimosz wycofał się z Estymy. Hmm... I cóż robić? Cytuj
SanitSystem Opublikowano 12 Lutego 2009 #4 Opublikowano 12 Lutego 2009 Zadzwoń bezposrednio do klimosza powinni ci odpowiedziec jak to aktualnie wyglada. Lub kup poprostu inny kocioł ze sterownikiem estymy Cytuj
Bolikd Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor #5 Opublikowano 12 Lutego 2009 Już jakby za późno, kocioł zamówiłym <_< Oglądałem sklep ze strony www.SanitSystem.pl, jest tam bogaty wybór sterowników, nie można podłączyć drugiego takiego samego równolegle? pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi Cytuj
SanitSystem Opublikowano 13 Lutego 2009 #6 Opublikowano 13 Lutego 2009 Dzieki za reklamę !!!! ale z tamtych sterowników nic nie spełni twoich oczekiwań jedyne co Ci pozostaje to wymiana sterownika na inny estymy koszt takiego sterwnika to około 1000 zł. No i do tego dodatkowy panel sterujący to pewnie z 500 zł ale dokładnie nie pamietam wiec mogę się mylić. Cytuj
Bolikd Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor #7 Opublikowano 13 Lutego 2009 Witam, To już chyba zostanę przy sterowaniu RecalArt, ale gdyby kiedyś ktoś miał jakiś fajny pomysł... A swoją drogą to dziwne, że producenci nie idą w tym kierunku, zeby w łatwy i tani sposób umożliwiać stosowanie dodatkowych wyświetlaczy (tak dla bezpieczeństwa i wygody) Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie wątkiem BD <_< Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi