Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Drew-Met Eko Prim Kompakt 23 Kw Pomocy!

jar87

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ST-480N
Opublikowano

A więc będę Cię męczył zdjęciami jeśli nie masz nic przeciwko :D

Opublikowano

Nie mam...ślij śmiało. Mam nadzieję że pomogę

Opublikowano

Już pomagasz za co ogromnie dziekuję :) 

Opublikowano

Póki co przerwa jest na 63s przedmuch 33% jest git :) cały czas próbuje że unosząc. Kopczyka nie uzyskałem jeszcze

Opublikowano

Jak spalalanie? Mozesz dac fotki palnika i popiolu

Opublikowano

Hej. 

Przepraszam za zwłokę. 

Spalanie (tak mi się wydaje) jest chyba takie samo ale już przy ustawieniach: 10/60, przedmuch 33% :)

Poniżej przesyłam zdjęcia wszystkiego :D

Mam tylko problem z kopczykiem:( Coś czuję, że dalsze skracanie przerwy tu pomoże, mam rację?

Na zdjęciach widać przesłonę (ile otwarta) zdjęcia palnika, oraz ile spadło od godziny 19.

post-70736-0-93074200-1481233239_thumb.jpg

post-70736-0-01807900-1481233248_thumb.jpg

post-70736-0-91923800-1481233254_thumb.jpg

Opublikowano

Kopczyk....hmmmm jest i to ładny! Powiedziałbym że ciut za obfity. Widać niedopałki więc zwiększ powietrze np 37% natomiast przerwwe podawania wydłuż do 65sec. Fajnie to wygląda tylko ten pooiół....cholender.

Będziemy z tym walczyć.

Więc ile teraz wg sterowania spala?

Zamknij jeszcze o 1 cm przesłone

Opublikowano

Tak szczerze, to nawet nie wiem gdzie w sterowniku się to sprawdza :D Na "oko" mogę napisać, że na tych ustawieniach około 25 kg poszło. 

Ok, zmienię teraz ustawienia, chociaż przyznam szczerze, że od wczoraj zszedłem z 68 sekund na 60, a więc czy teraz jest sens wracać z powrotem? 

Opublikowano

Spróbuj tak jak było 63 ale podnieś dmuchawę i przysłoń przesłone. Zbliżasz sie do stanu idealnego

Opublikowano

Ok, to tak zrobię, zwiększę przerwę do 63 s, dmuchawę do 37%, przesłonę jeszcze przymknę, podawania ruszał nie będę (zostaje 10s). 

Mam jeszcze pytanie (może za szybko poszedłem z tym do przodu:D) mam na piecu teraz 61 st i podłogówka na 32 st. tak ma być? czy póki co nic nie regulujemy tylko czekamy? :)

Opublikowano

A jak temp w domu?

Jak odpiwiednia nic nie rusz jak za chłodno to na pidłogę daj 1 st więcej Nie mogę wejść na link odniśnie projektu. Ile metrów grzejesz.

Podawanie poki co zostaw

Opublikowano

temperatura w domu póki co jest na poziomie 19-20 st. 

Proszę, oto link do domu: https://www.archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-w-kalateach-3-ver-2-me041f925d087b

Grzeję póki co cały dół. 

Opublikowano

Brrrrr zimno daj na podłogę 1 st i obserwujemy....rano zdjęcia

Opublikowano

to popołudniu dam, bo z rana mam wyjazdy :(,

Czyli: 

podawanie 63 s

dmuchawa 37 %

klapka zamknięta o 1 cm

Takie nastawy zrobić, tak?

I oczywiście 1 st w górę podłoga:D

Opublikowano

Ok, tak, zrobię. Dziekuję:) Jutro melduję się ze zdjęciami. 

Opublikowano

Witam ponownie. Zrobiłem tak jak kazałeś o sytuacja wygląda następująco. Dużo się zebrało żwiru. Zapomniałem zdjęcia zrobić :(

W obecnej sytuacji zawór dałem na "4,8" a więc temperatura podłogi powinna uzyskać 33 stopnie, tak się stało. Teraz dałem na 5 (aby zgubić żużel co wyleciał, po prostu go przepalić) i póki co piec pracuje. Problem jest taki że z 61st spadł do 47 i idzie w górę.. Tak to powinno wyglądać? Aż tyle ma spadać?

Opublikowano

Lipa...

Czekam godzinę i piec jak spadł do 47 st to teraz podniósł się do 52 i stoi... Nie może wejść w wyższą temp... Tak z ciekawości zwiększyłem nawiew na 50% zmniejszyłem przerwę na 60s i podskoczył 2 St ale dalej stoi... Problem jest w tym że czekam na cud już 1h 20 m.. :(

Opublikowano

Dodaj papaliwo 1s lub zmniejsz przerwe o 2si zmniejsz ten nadmuch...czy piec chodzi jednostanowo?

Masz głowice na grzejnikach? Czy sama podłoga

Opublikowano

w sumie to mam działające: 1 grzejnik w pokoiku i 1 w łazience mają one te "pokrętełka" :D

zmniejszałem przerwę i nic... nadmuch na samym początku 33 % i go nie ruszałem, ale jak spadła temperatura do 47 st zacząłem się stresować.. :(

Opublikowano

Eeee. Mozesz spróbujmy tak. Przykręc zawór tak jak był na początku i wróć z podawaniem, przerwa 63sec nadmuch 33% przesłona otwarta na 1 cm

Ustabilizujem prace podziałamy nad temp.

Czyściłeś piec?

Czy możesz namalować swój układ i ponumeruj pompy.

I daj zsjecia palnika

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.