Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mały Rekuperator Na 1 Piętro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam pytanie czy jest sens myśleć o rekuperatorze na jedno piętro w domu?Nad tym piętrem jest strych nieużytkowany. Jak to ugryźć , czy jest sens ekonomiczny? Na ostatnim piętrze mam 2 sypialnie , salon i łazienkę . Jakie to są koszty i co mogę zyskać?

Opublikowano
  • Autor

Świeże powietrze w sypialniach. Oszczędności. Przebicie tylko do 4 pomieszczeń ze strychu żeby demolki w domu nie robic

Opublikowano

Sensu ekonomicznego nie ma, za to jest komfort, którego nie da się przełożyć na pieniądze.

Jeśli jest to dom piętrowy i chcesz reku na górnym piętrze, pasowałoby by to piętro odciąć szczelnymi drzwiami od reszty domu, aby nie zaciągało lewego powietrza. Rury i reku na strychu jeśli nie ogrzewany, trzeba ocieplić, bo będą się wychładzać i nici z odzysku i będzie wiało zimnem. Można to wszystko ogarnąć samemu, aż takie trudne to nie jest

Opublikowano

Świeże powietrze w sypialniach. Oszczędności. Przebicie tylko do 4 pomieszczeń ze strychu żeby demolki w domu nie robic

Świerze powietrze w sypialniach zapewni Tobie minimalne rozszczelnienie (niedomknięcie) okien w sypialniach.

Oczywiście w parze z sprawną wentylacją wyciągową w pomieszczeniach "brudnych".

To tak na początek, bez demolki domu.

Opublikowano
  • Autor

Na razie zrobiłem wentylację na poddaszu nieuzytkowym nad wełną. Teraz tylko dostarczam świeże powietrze do domu ,przedtem musiałem otwierać okna żeby zmniejszyć wilgotność. Mam po 2 wentylacje na każdym z 3 pięter i nawiewniki w oknach. Na razie odpuszczę rekuperacje bo ta wentylacja dużo pomogła.