jojoro Opublikowano 26 Listopada 2016 #26 Opublikowano 26 Listopada 2016 dmucha caly czas, podaje 6s co 1 min a i tak nadal nie może osiagnąć 55 stopni. reguluje, obserwuje i tak caly dzien. to jest az niemożliwe aby piec nie mogl 55 stopni osiagnac. czy mam podawac wiecej wegla? nie chcialbym aby mi spalanie raptownie wzrosło. a może wystarczy aby temp żądana na piecu ustawić na 44*? Spróbuj takich ustawień: Podawanie 4s, przerwa 25 max 30s. 6s na minutę to może wystarczać jak już jest układ stabilny i kocioł kręci się w okolicach zadanej. Przy twoich ustawieniach byc może moc jest za mała. U mnie jak kocioł pracuje na 100% to mam podawanie 4s przerwa 27s. Potem jak się rozgrzeje i pracuje w okolicach zadanej to przerwa automatycznie zwiększa się do 60s między podawaniami.
dlugi84 Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor #27 Opublikowano 29 Listopada 2016 dziekuje za pomoc. na razie jest lepiej, chociaz nie idealnie. teraz temp na zewnatrz idzie w dol wiec pewnie znow sie do Was odezwe jak bede mial problemy z ustawieniami. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.