Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zawory Termostatyczne A Podzielniki Ciepła

MrSeb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich! Proszę o informację od fachowców, posiadam na grzejnikach podzielniki ciepła, przez pewien okres nie miałem zaworów termostatycznych, i za ten okres administracja osiedla nie chce mnie rozliczyć wg wskazań podzielników, moje pytnie jest takie czy rodzaj zaworów na grzejnikach może mieć jakikolwiek wpływ na sposób rozliczania ?

Wysłane z mojego LG-D315 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Kolego coś mieszasz .To nie administracja   rozlicza cie  z podzielników  to robi niezależna firma z którą umowę ma podpisaną administracja.Oni robią to raz w roku To oni wyliczają ile będzie kosztować oplata w danym roku za część wspólną a ile za "przysłowiową" kreskę na podzielniku To jak ty sterujesz grzejnikiem  ,jak go zamykasz i otwierasz nie ma znaczenia. Opłata za ogrzewanie mieszkania składa się z dwóch części .Pierwsza to częsc wspólna ona zależna jest wielkości mieszkania i od stosunku do całości energi pobranej na ogrzewanie budynku.Może ten stosunek wynosić na przykład 50/50%.

To czy ty masz zaw. termostatyczne czy nie masz , to podzielnik jak przez grzejnik płynie ciepła woda to nalicza .

A swoją drogą kto sprawdził ile w tym czasie pokazały podzielniki ? i drugie pytanie po cholerę miałby to robić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.