wastag Opublikowano 3 Listopada 2016 #1 Opublikowano 3 Listopada 2016 witam. pół roku temu zamontowałem naczynie przeponowe cwu ferro 24l do mojego zasobnika cwu 300l. Powód: przy wzroście temp wody ciekło z zaworu bezpieczeństwa. wszystko było ok cieknąć przestało, naczynie działało. Dzisiaj zaglądam do kotłowni a ta cała zalana. Poleciało z zaworu bezpieczeństwa. Naczynie przeponowe strasznie ciężkie tj. pełne wody. Zamknięcie zasilania zbiornika cwu i otwarcie kranu z ciepłą wodą powoduje opróżnienie naczynie, robi się bardzo lekkie. Co się mogło zepsuć? Naczynie? mogłaby już membrana się wykończyć? a może trzeba tam jakoś powietrza dopompować? ale żadnego zaworka nie widze. naczynie takie http://www.ferro.pl/produkt-naczynia-do-cwu-wiszace-seria-a-4113-CWU.html
sono2020 Opublikowano 3 Listopada 2016 #2 Opublikowano 3 Listopada 2016 Naczynie albo straciło gaz w środku albo padła membrana możesz spuścić wodę i napompować na naczyniu powinno pisać ile jak nie będzie uchodzić to straciło ciśnienie jak ujdzie to do wymiany całe naczynie. Zawór typu samochodowego jest pod tym czarnym kapturkiem.
tommy07 Opublikowano 3 Listopada 2016 #3 Opublikowano 3 Listopada 2016 Mam takie samo naczynie , odkręcasz czarny dekielek i pod nim masz wentyl do pompowania.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.