tomasznietopiel Opublikowano 1 Listopada 2016 #1 Opublikowano 1 Listopada 2016 Witam wszystkich użytkowników , chodzi mi o ustawienie sterownika INGIS ALFA V 1.40 na czas zimowy, powierzchnia uzytkowa 200m2 , kociol 25kw na ekogroszek firmy Bims plus model ReTop 25 , obecne ustawienia pobierają duża ilość węgla który nie spala się do końca , proszę o pomoc z góry dzieki
balbulus Opublikowano 1 Listopada 2016 #2 Opublikowano 1 Listopada 2016 skoro nie dopala,powinienes albo podniesc nadmuch,albo wydłużyć przerwę podawania. Czy masz uszczelniony palnik (o ile ten typ palnika wymaga uszczelnienia)? Gotowych ustawień nie podamy,możemy tylko podpowiadać, w którą stronę iść.
tomasznietopiel Opublikowano 2 Listopada 2016 Autor #3 Opublikowano 2 Listopada 2016 jesli chodzi o uszczelniony palnik to napewno wszystko jest okej - nowy piec , sprobuje w wydluzeniu przerwy w podawaniu , dzieki za info , jakies ustawienia moze wstepne cos bym sobie porownal przeslesz ? pozdrawiam
balbulus Opublikowano 2 Listopada 2016 #4 Opublikowano 2 Listopada 2016 To,że kocioł jest nowy nie gwarantuje poprawnego złożenia elementów-mówię z praktyki. Na takim sterowniku i przy słabawym węglu większość poprzedniego sezonu objechałem na ustawieniu podawanie 3 przerwa 33,nadmuch 30%,przesłona zamknięta do 2cm. Ale to nie musi u ciebie zadzialać ( z resztą,u mnie też nie działa tym razem - zmieniłem węgiel,poza tym uszczelnienie palnika mi się wykruszyło i wszystko wzięło w łeb) . Jak widzisz prowadze kocioł dwustanowo-praca automatyczna nie sprawdziła się u mnie,może jeszcze jej popróbuję,gdy zrobi się zimniej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.