Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Piec Ekogroszek Bims Plus Retop 25 - Sterownik Ingis Alfa V1.40

tomasznietopiel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników ,

chodzi mi o ustawienie sterownika INGIS ALFA V 1.40 na czas zimowy, 

powierzchnia uzytkowa 200m2 , kociol 25kw na ekogroszek firmy Bims plus model ReTop 25 ,

obecne ustawienia pobierają duża ilość węgla który nie spala się do końca , proszę o pomoc z góry dzieki 

Opublikowano

skoro nie dopala,powinienes albo podniesc nadmuch,albo wydłużyć przerwę podawania.

Czy masz uszczelniony palnik (o ile ten typ palnika wymaga uszczelnienia)?

Gotowych ustawień nie podamy,możemy tylko podpowiadać, w którą stronę iść.

Opublikowano

jesli chodzi o uszczelniony palnik to napewno wszystko jest okej -  nowy piec  , sprobuje w wydluzeniu przerwy w podawaniu , dzieki za info , jakies ustawienia moze wstepne cos bym sobie porownal przeslesz ?  pozdrawiam 

Opublikowano

To,że kocioł jest nowy nie gwarantuje poprawnego złożenia elementów-mówię z praktyki.

Na takim sterowniku i przy słabawym węglu większość poprzedniego sezonu objechałem na ustawieniu podawanie 3 przerwa 33,nadmuch 30%,przesłona zamknięta do 2cm.

Ale to nie musi u ciebie zadzialać ( z resztą,u mnie też nie działa tym razem - zmieniłem węgiel,poza tym uszczelnienie palnika mi się wykruszyło i wszystko wzięło w łeb) . Jak widzisz prowadze kocioł dwustanowo-praca automatyczna nie sprawdziła się u mnie,może jeszcze jej popróbuję,gdy zrobi się zimniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.