Juby3004 Opublikowano 29 Października 2016 #1 Opublikowano 29 Października 2016 Witam. Planuję przebudowę CO i CWU stoję teraz przed wyborem Kotła. Dom 288m^2 Ogrzwane około 200m^2 Szeregówka w środku szeregu Zbiornik CWU 100l możliwe jeszcze, że zmienię na większy 3 Osoby średnio ocieplony. Po analizie zapotrzebownia na ciepło sprzedawca zaproponował: 1. Najnowszy RBR-K 17 - czyszczenie tylko wajchą bez otwierania kotła - sterownik internetowy eCOAL - komora spalania wyłożona ceramiką - Termin dostawy ok. 3 tygodni - cena 8300 zł [VAT 8%] 2. RBR-Ekouniwersal 17kW - czyszczenie wajchą plus 2 półki poziome czyszczone tradycyjnie - sterownik internetowy eCOAL - komora spalania wyłożona ceramiką w opcji za dopłatą 400 zł - Termin dostawy ok. 3 tygodni - cena 7600 zł [VAT 8%] 3. Eko Retort Plus 20 kW - czyszczenietradycyjne - półki poziome - sterownik internetowy SPPv2L za dopłatą 300 zł lub do wyboru Talos, Iryd, SPPv2L bez internetu bez dopłaty - Termin dostawy 1 do 2 tygodni - cena 6800 zł [VAT 8%] 4. Skam-P Plus 17 kW - czyszczenietradycyjne - półki poziome - sterownik internetowy SPPv2L za dopłatą 300 zł lub do wyboru Talos, Iryd, SPPv2L bez internetu bez dopłaty - Termin dostawy: połowa Stycznia 2017 - cena 7400 zł [VAT 8%] Myślę też nad MPM tornado DS Który polecacie?? może jakieś za i przeciw? Pozdrawiam Łukasz
Gość Opublikowano 29 Października 2016 #2 Opublikowano 29 Października 2016 Tornado sobie odpuść,osobiście skłaniał bym się do zakupu RBR-K,a kol.@SUSPENSER jako doświadczony sprzedawca i użytkownik co sugeruje? :D Kotły,które wymieniłeś są z Jego stajni. :P
Juby3004 Opublikowano 30 Października 2016 Autor #3 Opublikowano 30 Października 2016 No to właśnie kolega Suspenser chcę mi ten kocioł rbr-k sprzedać. Ale szczerze to ciężko znaleźć o nim w necie cokolwiek. Może ma jakąś pelniejsza nazwę?
Gość Opublikowano 30 Października 2016 #4 Opublikowano 30 Października 2016 Trudno cokolwiek więcej się dowiedzieć o tym kotle tylko tyle,że mają 4klasę i 5 lat gwarancji. Prosiłem kol.@grzeli,żeby zamieścił zdjęcia jak wygląda wymiennik,jaki jest przekrój kotła oraz sposób czyszczenia i niestety cisza. Dziwnie podchodzą autoryzowani sprzedawcy do tego,wszystko tajemnica. Kosztuje sporo,bo 8.300,zastanawiam się czy nie lepiej jak byś dołożył 6 stówek,kupił kocioł w 5 klasie i postarał się o dotację. http://kotly.es24.pl/opis/4386994/skamp-pv-20-kociol-v-klasy-wg-pn-en-303-52012.html Jedno kusi,drugie nęci ale wyboru musisz dokonać sam...
Juby3004 Opublikowano 30 Października 2016 Autor #5 Opublikowano 30 Października 2016 Musiałbym się dowiedzieć czy w Głogowie takie dotacje występują. I w zasadzie mam pozwolenie na ogrzewanie gazem i mam taki kocioł gazowy, muszę podzwonic po urzędach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.