mendiota600 Opublikowano 21 Października 2016 #1 Opublikowano 21 Października 2016 witam Mam problem z sterwonikiem multi ster kociol skam kupiony w firmie wozniak. Piec pracuje dobrze 24h pozniej pokazuje sie informcja ZAPALENIE OPALU W PALENISKU I CZERWONA INFORMACJA. PIEC PRZESTAJE PRACOWAC prosze o pomoc
Pieklorz Opublikowano 21 Października 2016 #2 Opublikowano 21 Października 2016 Dzwonić do firmy Woźniak i niech poprowadzą przez telefon co i jak wiedzą jaki palnik i powinni doradzić nastawy takiego sterownika rozumiem masz nowego multi-stera na kolorowym wyświetlaczu a ten napis to nie jest czasem zapalenie opału w koszu? może Ci przegrzewa rurę podajnika? tam fabrycznie alarm jest na 70st.C jak masz palnik żeliwny, to kombinuj inne miejsce montażu tego czujnika np. pod śrubę mocująca kosz...... pod żeliwne palniki inne stery mają wyjściowo przesuwane alarmy na 90st.C
mendiota600 Opublikowano 24 Października 2016 Autor #3 Opublikowano 24 Października 2016 widze ze pan sie zna na tym problem polega na tym jeszcze ze to sie dzieje w szczecinie a ja jestem w Anglii i to ogrzewanie jest mojej mamy:/
Pieklorz Opublikowano 24 Października 2016 #4 Opublikowano 24 Października 2016 Jak ma taki sterownik: http://www.elektro-miz.pl/pol/produkty/regulatory_temperatury/regulator_multister_plus.html to w nich alarm podajnika jest przy 70st.C Nie wiem jaką konstrukcję produkuje p.woźniak niezależnie od nazwy, którą nadano. Nie wiem jaki tam wsadzono palnik, jak jest żeliwny, to one potrafią się mocniej grzać i trzeba zmienić miejsce montażu czujnika kosza/podajnika. Zamocować to np. pod śrubę kosza od strony kotła
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.