suszaszi Opublikowano 13 Października 2016 #1 Opublikowano 13 Października 2016 Witam! Posiadam rozdzielacz ogrzewania podłogowego firmy TECE, pojawił się u mnie problem z przepływomierzem. Mam 6 sekcji podłogówki z czego jedna grzeje cały czas pomimo osiągniętej temperatury na termostacie ściennym. Przepływomierz jest cały czas otwarty pomimo że siłownik termoelektryczny jest zamknięty. Proszę o poradę jaka jest przyczyna?
esselite Opublikowano 13 Października 2016 #2 Opublikowano 13 Października 2016 Przyczynę można powiedzieć że znalazłeś, teraz musisz naprawić. Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka
DoradcaKAN Opublikowano 13 Października 2016 #3 Opublikowano 13 Października 2016 Zdejmij siłownik z pętli która grzeje cały czas i zamknij ją ręcznie - jeśli przepływ ustanie to znaczy że jest problem z siłownikiem. Opcja druga to zawiesił ci się przepływomierz - czy rura danej pętli jest ciepła pomimo zamknięcia się siłownika?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.