Paweł27kw Opublikowano 19 Września 2016 #1 Opublikowano 19 Września 2016 Witam mam pytanie czy do rozdzielacza zamiast stali, pp, miedzi, można dać PEX 32 a do zasilania i powrotu cwu 25. Czy pex wytrzyma i czy można za piecem za pompkami dac PEXY na zasilania? Proszę o odpowiedź i pomoc bo będę kupował materiał :) Mam dużo zakrętów a rury planuje puscic w podłodze więc chce jak najmniej połączeń ..
drozdii Opublikowano 19 Września 2016 #2 Opublikowano 19 Września 2016 Można jak najbardziej. Tylko jest jedną kwestia, pex nie akceptuje wysokich temperatur rzędu 70-80 więc musiałbys założyć jakis zawór mieszający. Ja mam pexy od rozdzielacza do grzejników ale nie zdarzyło mi się puścić na nie więcej jak 50st. wszystkim steruje zawór ze sterownikiem
Gość miki1212 Opublikowano 20 Września 2016 #3 Opublikowano 20 Września 2016 Nic podobnego PEX akceptuje temperatury 95 stopni przy 10 barach a mnie zdarzyło sie puścić 80 stopni też mam zasilanie pex 32 na rozdzielacze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.