pawelp2208 Opublikowano 30 Października 2016 #26 Opublikowano 30 Października 2016 Witam, też jestem posiadaczem Sigmy Uni (moduł internetowy, system czyszczenia, 24Kw na 240m ) i stad kilka pytań: - w sterowniku jest do wyboru moc pieca z oznaczeniem UNI lub RET, ma to jakieś znaczenie ? - wykresy przy pracy w PID są strasznie - co ile go czyścicie ? Mile widziane porady odnośnie tego pieca :) Nie przesadzajmy wykres z PID wcale nie jest zły no może temp spalin odrobinę za mała a poza tym ok, jak ktoś chce mieć prostą kreskę to za bardzo nie możliwe i tak widać że to ładnie pracuje.
pab11o Opublikowano 1 Listopada 2016 #27 Opublikowano 1 Listopada 2016 Ile dostałeś dotacji do tego pieca?
frugas Opublikowano 1 Listopada 2016 #28 Opublikowano 1 Listopada 2016 Dotacja jest przyznana ale dopiero na 2017 rok, z funduszu głównie daja 3.5 tys Ile dostałeś dotacji do tego pieca? Dotacja jest przyznana ale na rok 2017, z reguły teraz najczęściej dawali 3,5 tys
pab11o Opublikowano 1 Listopada 2016 #29 Opublikowano 1 Listopada 2016 U nas jest ten program na piece(biomasa), fotowoltanike i solary Mają dopłacać 85proc jak gmina wygra jakiś konkurs.
melex Opublikowano 6 Marca 2018 #30 Opublikowano 6 Marca 2018 Od 2 miesięcy jestem posiadaczem Sigma Uni 16. Przez pierwszy tydzień paliłem w dwustanie, ale dużo sadzy produkował. Jak zmieniłem na PID zaczął wszystko ładnie dopalać. Na półkach zostaje tylko szary proszek (czyli tak jak powinno być). Dymu z komina nie widać :) Palę retopalem. Obsługa: - co dwa dni wyciągam popiół; - co 4-6 dni dosypuję opał (4 dni przy dużych mrozach); - czyszczenie raz w miesiącu; moc ustawiona na 50% i korekta powietrza na -3 w domu temperatura 23*C na kotle 65*C Jestem zadowolony z tego kociołka Pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.