Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Drew-Met Mj-1Nm

tadwoj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Sąsiadka zadymia całą okolicę, aż poszedłem zobaczyć jak ona to pali.

A tam stoi ten nowy piec z "wodotryskami", zaglądam do środka i widzę że to typowy górniak, ale ona oczywiście pali od dołu.

Mówię że to górniak i trzeba spróbować rozpalić od góry.

Oczywiście zdziwienie , ale pokazałem jak to się robi ( choć pierwszy raz rozpalałem w górniaku ) i rozpaliłem od góry.

Zaszokowana że tak też można, no i z komina tylko trochę siwego dymu, a wcześniej kopciła jak z parowozu.

Wziąłem od niej instrukcje pieca, a tam stoi jak byk że można rozpalać od góry, ale miałem, można i od dołu innym węglem, np. orzech.

Trochę zgłupiałem, bo widzę w instrukcji rysunek typowego górniaka, ale ani słowem o tym nie pisze i jeszcze zalecenie że można też palić od dołu.

To dolne palenie było widać jak waliły żółto-bure dymy i czasami czarne , jak w starych parowcach.

Czy to jest w porządku że można palić od dołu w górniaku?

Dlaczego sprzedają górniaka, a palić można na dwa sposoby, tylko że węglowodory lotne walą przez komin i trują ludzi.

1/3 paliwa w niebo.

Opublikowano

Nie jest w porządku. Producenty chyba nie wiedzą co to Górniak i jak w nim palić

Pereko i defero wiedzą.

Opublikowano

Technika palenia w kotle gs według sąsiada. Koksowanie nieznanego typu węgla.

post-67587-0-93301000-1457364392_thumb.jpg

post-67587-0-37575700-1457364410_thumb.jpg

post-67587-0-33908700-1457364425_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.