gregor775 Opublikowano 1 Marca 2016 #1 Opublikowano 1 Marca 2016 Witam hydraulik amator wykonał mi instalacje w dolnej czesci mieszkania i grzeje ok natomiast na poddaszu jest róznica poziomów rórek i zastanawiam czy ten ostatni grzejnik będze grzał Rysunek robiony na kolanie Jak zda to egzamin...czy lipa?
mader Opublikowano 1 Marca 2016 #2 Opublikowano 1 Marca 2016 Bylo wziac fachowca a nie zaplacic grosze i teraz chlopaka wyzywac od amatorow :D A naczynko jest w tym schemacie ?
gregor775 Opublikowano 1 Marca 2016 Autor #4 Opublikowano 1 Marca 2016 to kolega amator ale zlota rączka nie wyzywam od amatorów to "
Grześ4 Opublikowano 2 Marca 2016 #5 Opublikowano 2 Marca 2016 Nie w tym miejscu tylko na załamaniu pionu powinien być trójnik, a nie kolano. Za trójnikiem odpowietrzniki. Ponad to instalacja zarówno na parterze jak i poddaszu powinna mieć lekki spadek w kierunku ostatniego grzejnika.
Gość Digitrax Opublikowano 2 Marca 2016 #6 Opublikowano 2 Marca 2016 A naczynko jest podłączone przez rurę PP i pompę czy bezpośrednio z kotła ?
gregor775 Opublikowano 2 Marca 2016 Autor #7 Opublikowano 2 Marca 2016 Naczynko mam rurą stalowa za pompą odpowietrznik mam na grzejniku
Gość Digitrax Opublikowano 2 Marca 2016 #8 Opublikowano 2 Marca 2016 Jak za pompą to już jest źle. Rura metalowa (stal lub miedź) winna być pionowo bezpośrednio z wyjścia kotła do naczynia i to o przekroju 1 cal. Od niej w bok na trójniku może być dopiero zainstalowana pompa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.