Mataj Opublikowano 7 Lutego 2016 #1 Opublikowano 7 Lutego 2016 Czołem, Posiadam kocioł Cichewicz Futura econo. Mam go 5 lat. Zauważyłem dzisiaj otwór w podajniku (w rurze, w której jest ślimak), dziura powstała w wyniku korozji (?). Czy jest jakiś sposób, żeby to dobrze naprawić, czy trzeba wymienić cały ten element? Zalepienie od środka chyba mija się z celem, bo wewnątrz ekogroszek będzie dalej haczył i doprowadzi do powiększania dziury..
nex1983 Opublikowano 7 Lutego 2016 #2 Opublikowano 7 Lutego 2016 Może cienki materiał i nastąpiło wytarcie od węgla który jest posuwany slimakiem
Mataj Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor #3 Opublikowano 7 Lutego 2016 Przyczyny pewnie trzy: 1. Wilgoć 2. Wytarcie 3. Jakość użytych materiałów. Tylko nie wiem co z tym fantem można zrobić...
nex1983 Opublikowano 7 Lutego 2016 #4 Opublikowano 7 Lutego 2016 Jak element wymienny to wymienić, jak nie to wspawac łatkę z zewnątrz
Pieklorz Opublikowano 7 Lutego 2016 #5 Opublikowano 7 Lutego 2016 Czy to brucer? Takie wypadające dziury w korpusach w 3-5letnich niestety się zdarzają i nie są rzadkością. Odpowiedz tylko czy ten palnik to żeliwny brucer.
Mataj Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor #6 Opublikowano 8 Lutego 2016 Nie, o ile mi wiadomo to jest to stalowy palnik. Dopiero później dostępne były kotły z Cichewicza z żeliwem. Element chyba jest wymienny. Tylko, że pół kotła będę musiał rozłożyć a i tak nie wiem skąd części zamienne wziąć. Jestem raczej noga jeśli chodzi o ten kocioł..
Gość Opublikowano 8 Lutego 2016 #7 Opublikowano 8 Lutego 2016 Musisz wiedzieć jaki to palnik,zadzwonić i zapytać tu: http://www.domer.pl/category/czesci-zamienne-do-podajnikow
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.