michal206 Opublikowano 6 Stycznia 2016 #1 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Proszę o informację czy to normalne zjawisko czy jakaś nieszczelność. Kocioł kondensacyjny DeDietrich mcr 24t, wkład kominowy podwójny. Użytkowany 4 lata, serwisowany regularnie. Przy ostatnich mrozach mam dużo kondensatu w rurze spalinowej w kominie. Czy powinien on spływać do syfonu w piecu czy kapać do środka obudowy i następnie na podłogę jak u mnie? Z góry dziękuję za odpowiedź
tommy07 Opublikowano 6 Stycznia 2016 #2 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Wiesz co , kondensat nie powinien kapać na zewnątrz ja obstawiam zatkany syfon lub lub odpływ do kanalizy , sprawdzaj , szukaj
michal206 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor #3 Opublikowano 6 Stycznia 2016 syfon wyczyszczony, odpływ też
majschi Opublikowano 6 Stycznia 2016 #4 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Należy zdemontować obudowę kotła i sprawdzić szczelność układu kominowego. Kondensat który wylewa się z układu kominowego może uszkodzić Ci elektronikę kotła
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.