biart Opublikowano 25 Listopada 2015 #1 Opublikowano 25 Listopada 2015 Witam serdecznie Zakupiłem wczoraj przepływowy podgrzewacz wody JUNKERS WRP 11-2B. Podgrzewacz w dniu dzisiejszym został zamontowany przez instalatora z uprawnieniami w łazience. Mam problem ponieważ po napełnieniu podgrzewacza wodą wystepują delikatne wycieki z okolicy zaznaczonej zólto - czerwoną kreską na zdjęciu (przepraszam za brak fachowego nazewnictwa ale monter który podjął się montażu tak Mnie wyprowadził z równowagi że zapomniałem jak fachowo się to nazywa ) Monter stwierdził że to wina fabryczna i on tu nic więcej nie zrobi , kazał wezwać serwis. Zanim jednak wezwę serwis chce się skonsultowac z forumowiczami w czym tkwi problem , by nie potrzebnie nie płaćić za usługe serwisową. Część z której wydobywa się woda jest składana z dwóch elementów plastikowych i wycieki wody są na łączeniu tych elementów . Woda wycieka jak tylko się napełni piec yk . Gdy odkręcę kran z ciepłą wodą piec się załącza podgrzewa wodę i praktycznie nie ma wycieku , ale gdy tylko zakręcę wodę to od razu zaczyna cieknąć na łączeniu. Tak jakby był tam zamontowany zawór bezpieczeństwa i po przekroczeniu dop. Cisnienia się otwierał. Jeżeli dobrze wyczytałem w instrukcji obsługi to MAX ciśnienie wody to 12 Bar U mnie w sieci wodociągowej jest ok. 5-6 Bar więc to chyba nie problem. Nie posiadam zamontowanego reduktora ciśnienia wody wiec do podgrzewacza na wlocie zimnej wody mam cisnienie o takiej wartości ok. 5 Bar . Monter który zamontował piec nie do końca chyba wiedział jak go ma regulować , może i dobrze bo nie wiadomo jak by było gwarancją wiec mu podziękowałem , a teraz chyba muszę wezwać serwis L Tylko nie chce wyjść na idiote i zanim go wezwę wole skonsultowac to z wami może jest jakas sruba do regulacji cisnienia wody . Pilnie Proszę o pomoc .A i znów mam nauczkę że tak to jest jak się polega na fachowcach polecanych prze znajomych . Na szczęście monter nic nie zdażył regulowac więc i tym samym wiem ze nic nie zepsuł :) Dziekuję z góry za każdą pomoc
olutus Opublikowano 5 Grudnia 2015 #2 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Cieknie zespół wodny. To normalne w tym modelu nawet na gwarancji. Do wymiany pokrywa zespołu wodnego i/lub mikrowlacznik jeśli jest zalany. Jak masz dowód zakupu i nie minęło 18 miesięcy od zakupu to naprawa jest na gwarancji.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.