Fester Opublikowano 16 Października 2015 #1 Opublikowano 16 Października 2015 Hej, czy moze ktos mi sprawdzic schemat instalacji z wymiennikiem Plytowym? Strasznie malo jest przykladowych schematow w sieci. Czy zawor 4D ma sens? Ktos mi podpowiada ze takim lepiej wysteruje komputer w porownaniu do 3D.
majschi Opublikowano 16 Października 2015 #2 Opublikowano 16 Października 2015 witam Zawór 4d w tej instalacji nie ma najmniejszego sensu. Lepszym rozwiązaniem jest zamontowanie zaworu 3d do drugiego obwodu grzejników.
Gość mak Opublikowano 17 Października 2015 #3 Opublikowano 17 Października 2015 Zawór 4D na obiegu wtórnym jest zbędny. Myślę że podobnie jest z zaworem 3D na obiegu grzejnikowym wystarczą zawory termostatyczne na grzejnikach. Zawory mieszające sprawdzą sie gdy będziesz chciał pogodowo sterować układem CO
Fester Opublikowano 18 Października 2015 Autor #4 Opublikowano 18 Października 2015 Tak sterowanie ma byc z czujnika pogodowego
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.