Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Proszę O Pomoc W Doborze Kotła Termet- Pilne

Action81

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Bardzo proszę o pomoc w doborze kotła Termet. Dwufunkcyjny, kondensacyjnyDom w zabudowie szeregowej. W środkowej części. Parter 47m + piętro 47m. Bez podpiwniczenia oraz strychu. Dach płaski. Na parterze ogrzewanie podłogowe na pietrze grzejniki. Na parterze małe wc - odległośc od pieca 8 m , kuchnia - 4 m , łazienka na pietrze wanna - odległość 9 m. 

Proszę jeszcze o podpowiedź jakie muszą być grzejniki , żeby kondensacja działała wiem, że wieksze. 2 pokoje po 10m jeden pokój 15 m , łazienka 4,5 m 

Z góry dziękuję za szybka odpowiedź. 

Pozdrawiam, 

Michał

Opublikowano

Witam.

Odległości odbioru od źródła trochę długie, szkoda że nie masz możliwości zamontowania zasobnika CWU 150l? Jakbyś zamontował zasobnik i dodatkowo instalację CW z cyrkulacją, to by było bardzo komfortowo. I do zasobnika kocioł 1F.

Kondensacja jest zależna od temperatury powrotu, najbardziej optymalna temp. zadana to 55*C. Powrót podobno musi być 38*C. Ja u siebie nie sprawdzałem powrotu, mam sprzęgło od tego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.