tomektomek8 Opublikowano 25 Września 2015 #1 Opublikowano 25 Września 2015 Witam, bede niebawem przerabial instalacje (nie moja na szczęście ) :) Piec zwykly nie eko, problem zauwazylem ja, ktos zalozyl pompe przed zbiornikiem wyrownawczym.... boma tyka...a woda w piecu sie gotuje (wiadomo zapowietrza pompke) zobowiazalem sie pomoc :) Pomysl 1 pompa na powrot Pomysl 2 nackane jest tam pelno kroccow wyjsciowych z pieca. Jakby pod jeden z nich naczynie wzbiorcze? Jest termometr, jest pomiar cisnienia, ba nawet grupa bezpieczenstwa jest ( moim zdaniem do wywalenia, bo przez odpowietrznik laduje powietrze) Ps. Srednica tego krocca, ktory chce wykorzystac 1/2' Ps. Ewentualne bledy przepraszam dzialam ns telefonie...
jurgonka Opublikowano 26 Września 2015 #2 Opublikowano 26 Września 2015 Pompa na powrót i jest OK jeśli na drodze do naczynka nie ma armatury. Jeden 1/2 to za mała średnica. Powinno być 1 cal - można łączyć mniejsze średnice. Grupa bezpieczeństwa ?
tomektomek8 Opublikowano 26 Września 2015 Autor #3 Opublikowano 26 Września 2015 To nie jest moja instalacja ja mam calowy do naczynia :) grupa bezpieczeństwa takie coś https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Grupa_bezpiecze%C5%84stwa Na powrocie nie będzie zaciągać powietrza z naczynia?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.