Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem Z Kotłem Oep 25 Kw

elew77

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz jakiś router?

Opublikowano

Masz możliwość pociągnięcia skrętki z niego do kotła?

Opublikowano

Tak

Opublikowano

https://esterownik.pl/faq

I zakładka "jak ustawić parametry sieci lokalnej w sterowniku". Kompa-lapka podepnij pod ten kabel idący do kotła

Opublikowano

dzięki w najbliższych dniach ustawie to, widzę, ze posiadasz sporą wiedze jak będę czegoś [potrzebował to się do Ciebie zwrócić mogę?

Opublikowano

Nie ma problemu. Ile będę mógł-wiedzial tyle pomogę.

Opublikowano

Tak. 16stke. 4 lata

Opublikowano

Jak masz dziury w scianie zamiast okien to będzie ok. Ja mam 190m2 średnio ocieplonego o moje maksymalne zapotrzebowanie wynosiło 7kw. (Dlatego mój palnik ma obecnie ok. 8kw) Palnik zawsze można zmniejszyć ;). To jest nowy budynek?

Opublikowano

tak nowy budynek, ściana wewnątrz cały pustak żużlowy 5cm styropianu i połówka żużlowego na zewnątrz, okna plastikowe 2 szyby, dom jest bliźniaczy, napisz gdzie kupujesz ekogroszek?

Opublikowano

To stąd obecnie większe zapotrzebowanie-ciągła praca- u Ciebie. 16tka wciągla by Twój dom nosem a i 10tka dala by radę (bez CWU w największe mrozy). Jestem z okolic Zgorzelca i pale Ledvickim kupowanym w Czechach lub miałem z Czuka.

Opublikowano

Jak ściany z żużla i 5 cm styro to dom zimny nie ocieplony! Teraz się daje 15 cm na ściany to minimum inczej szkoda zachodu Sam mam klocek sciana 50 cm po dodaniu styro 15-17 cm dopiero jest efekt :) W 1 budynku miałem 6 była lipa dołożyłem 10cm 10-tka w mrozy może miec problem tym bardziej na czechu

Opublikowano

10-tka to moc nominalna a max dla niej to 14 kw

Opublikowano

A 25ka jak pójdzie na 14kw to spali mniej? Bo to będzie dopiero 60% jej mocy nominalnej. A jak będzie jechała 90% sezonu na 5kw pozostałe 10% na 12kw to oszczędności z tego nie będzie- na pewno bardzo dużo sadzy- "ten typ tak ma"

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

energotop, prosze powiedz mi krok po kroku jak ustawic ten cholerny kocioł. jak szedł na automacie to mi spalal ok. 25 kg na dobe. Teraz pali sporo mniej ale nie dopala groszku, są spieki. Prosze o pomoc

Opublikowano

Witam. Obecnie palisz grupowym czy ręcznym. Masz dostępny sterownik online?

Opublikowano

Nie mam sterownika online, dzisiaj wieczorem podam Ci wszystkie ustawienia sterownika jakie obecnie mam ustawione, teraz idę do pracy.

Opublikowano

Pale grupowym i nie wiem jak ma ustawic pozostałe parametry, jak dam wyższe obroty dmuchwy to spala nieźle groszek ale za to jest temperatura spalin 240 stopni, jak zmniejsze to niedopala groszku napisz jak najlepiej go ustawic?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.