Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem Z Drzwiczkami- Defro Komfort Optima Plus 25

LionC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od paru dni miałem problem z otwieraniem wewnętrznych drzwiczek które znajdują się za drugimi drzwiczkami zewnętrznymi od dołu(dół paleniska- do pozbywania się popiołu). Otwierałem je raczej na siłę- nie dało się ich normalnie otworzyć, dziś już całkiem się zablokowały i jakimś cudem udało mi się je całkowicie wyjąć i jak już kawałek czasu temu dało się zauważyć że bolce które je trzymały zostały oberwane i założyłem drugie które były do kotła ale z dziurami, a nie jak te które były całe i tutaj pytanie czy będzie to miało jakieś znaczenie jak palę od góry? I druga sprawa jeżeli to konieczne gdzie można kupić takie drzwiczki?

Teraz założyłem drzwiczki takie jak na zdjęciu w piecu.

post-54315-0-14323300-1422721753_thumb.jpg

Opublikowano

Jeśli palisz od góry nie ma to żadnego znaczenia, te drzwiczki są po to aby opał nie wysypał się podczas otwierania drzwi popielnika. Zawsze możesz zamówić zapasowe u producenta, lub na wymiar w najbliższym zakładzie ślusarskim.

pozdrawiam

Opublikowano

raczej nie pali od gory bo to dolniak zobacz jak kondensat sie wylewa z pieca

Opublikowano

Jaki dolniak, o czym Ty piszesz? Smoła się wylewa, bo kocioł pewnie pracuje na dmuchawie z przedmuchami, bez PID-u.

Opublikowano

sorki pomylka  wygoglowalem nazwe ale jakis inne zdjecie bylo :ph34r:

Opublikowano

to nie zdjęcie mojego pieca, losowe zdjęcie z podobnymi drzwiczkami. U mnie takich zacieków nie ma. Dzięki za odpowiedzi.

Do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.