Artex1 Opublikowano 2 Grudnia 2014 #1 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 mój piec to FARGO 19kW firmy FIRE ECO sterownik master dom około 180m parter i poddasze uzytkowe ocieplony okna plastiki instalacja nowa plastik grzejniki aluminiowe żeberka ustawienia grzanie 10s podawanie 100s przerwy podtrzymanie 3s podawanie 3 min przerwy dmuchawa 120s 50% mocy pompa pracuje cały czas dodatkowo na 2 pompie zasobnik 100L tem. ustawiona na 42 stopnie tem. zadana 55s piec osiąga żadana temperaturę ( przechodzi na podtrzymanie tzn . odmierza czas 3 min temperatura dochodzi do 57 ) i około 20-30 min pracuje w podtrzymaniu w tym czasie spada do 53 i załącza sie ponownie grzanie na około 5-6 minut spalanie dość ładne spieków mało, popiołu około 10-15kg ze 125 zasypanych do podajnika martwi mnie jednak nieco ilość spalania na dziś przy tem -3do -6 stopni to 25kg/doba nie bardzo wiem jak pozmieniać te parametry aby zejść nieco ze zużycia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.