Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Potrzebna Pomoc. Pilne! Co To Za Piec I Jak W Nim Napalić.

ThomasGrand

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozmawiałem z właścicielem, komin miał przegląd we wrześniu teraz czyli miesiąc przed tym jak się wprowadziłem. To ile w tym kotle max może być?

Opublikowano

Po pierwsze, to nie wierzę, że tak wyglądający komin przeszedł przegląd kominiarski. Widziałeś jakiś kwit na to? Brak wyczystki, oblepiony jakąś zaprawą, i 2 kotły wpięte w jeden pion. Tu chodzi o Twoje bezpieczeństwo, żebyś nie zaczadział.

Co do temperatury, to te 70 stopni jest ok, przynajmniej lepsze dla kotła niż duszenie go na 50 stopniach. W zasadzie to nie musisz się przejmować kotłem, bo kto wie jak był użytkowany przed Tobą, ale jak masz zamiar tam trochę pomieszkać to na drewnie nie schodź poniżej 60 stopni, lepiej przepalić 2 razy dziennie niż kisić kocioł.

Opublikowano

Połowa kominiarzy teraz nie wchodzi nawet na dach...ten co przyjezdza do mnie to nawet wyciora nie ma przy sobie. A kaske bierze.

• 3 tygodnie później...
Gość Visitor1230
Opublikowano

Nie prekraczaj 80°. Osobiscie to balbym sie w takim kotle nawet te gazety spalic co sie walaja naokolo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.