ThomasGrand Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor #26 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Rozmawiałem z właścicielem, komin miał przegląd we wrześniu teraz czyli miesiąc przed tym jak się wprowadziłem. To ile w tym kotle max może być?
Hogan Opublikowano 10 Grudnia 2014 #27 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Po pierwsze, to nie wierzę, że tak wyglądający komin przeszedł przegląd kominiarski. Widziałeś jakiś kwit na to? Brak wyczystki, oblepiony jakąś zaprawą, i 2 kotły wpięte w jeden pion. Tu chodzi o Twoje bezpieczeństwo, żebyś nie zaczadział. Co do temperatury, to te 70 stopni jest ok, przynajmniej lepsze dla kotła niż duszenie go na 50 stopniach. W zasadzie to nie musisz się przejmować kotłem, bo kto wie jak był użytkowany przed Tobą, ale jak masz zamiar tam trochę pomieszkać to na drewnie nie schodź poniżej 60 stopni, lepiej przepalić 2 razy dziennie niż kisić kocioł.
Edi1012 Opublikowano 11 Grudnia 2014 #28 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Połowa kominiarzy teraz nie wchodzi nawet na dach...ten co przyjezdza do mnie to nawet wyciora nie ma przy sobie. A kaske bierze.
ThomasGrand Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor #29 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Dobrze wszystko jest, komin czysty;) Pytanie ile max można na tym kotle palić żeby coś sie nie stalo?????
Gość Visitor1230 Opublikowano 26 Grudnia 2014 #30 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Nie prekraczaj 80°. Osobiscie to balbym sie w takim kotle nawet te gazety spalic co sie walaja naokolo.
ThomasGrand Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor #31 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Nie nie gazety posprzątane :) Pale drewnem i kartonami ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.