Przemek540 Opublikowano 3 Grudnia 2014 #1 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Witam jestem początkującym użytkownikiem pieca ogniwo 25 kw ze sterownikiem ecoal. i chciałem się was poradzić bo nie potrafię poradzić sobie z ustawieniami pieca . Mieszkam w starym budynku nie ocieplonym 120 m . Posiadam głowice termostatyczne na grzejnikach i zawór 3d oraz wymiennik pionowy 250 litrów . Do pieca jest podłączony czujnik temperatury zewnętrznej i to on "steruje" piecem . Pojawia się problem z wysokimi spalinami przy temperaturze -3 na dworze spaliny sięgają ok 250 - 300 C dmucha ustawiona jest na 35 % . Ustawienia pieca na retorowy - ecoal . Chciałem przestawić na spalanie grupowe ale nie za bardzo wiem jak poustawiać przedmuchy i jaką moc min i max ustawić . Jak ktoś z was mógłby doradzić jak zmniejszyć temp spalin i ustawić piec aby działał prawidłowo.
wuwok Opublikowano 3 Grudnia 2014 #2 Opublikowano 3 Grudnia 2014 dobrze masz poskładany piec?są zawirowacze?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.