piotrkorepta89 Opublikowano 22 Listopada 2014 #1 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Witam Forumowiczów. Wczoraj wieczorem udało się pierwszy raz rozpalić piec. Do ogrzania mam ok 180m2, grzejniki alumioniowe, podłogówki ok 60 m2. Budynek ocieplony. Razem z ekipą od instalacji co, wczoraj przy pomocy palnika Propan-Butan (do zgrzewania papy) udało nam się odpalić piec. Ustawienia "na pałę" dał jeden z pracowników. Piec hulał dobrze, temp zadana 60o, lecz piec przed długi czas nie mógł jej osiągnąć, szczególnie kiedy załączała się pompa co. Piec zostawiłem na noc, i po przyjściu rankiem, na sterowniku K1 widniał komunikat " Temp nie wzrasta". Przy kilku próbach rozpalenia piec osiągał w szybkim tempie 45o po czym wygasał. Nie wiem w czym jest problem, podejrzewam że coś poprzestawiałem w ustawieniach. Prosiłbym o jakieś rady. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilchelm Opublikowano 22 Listopada 2014 #2 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Podaj jakie masz ustawione parametry: czas pracy, czas przerwy w podawaniu, siłe nadmuchu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrkorepta89 Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor #3 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Czas pracy 15s przerwa 75 nadmuch 50% przy przesłonie odsłoniętej o jakiejś 50%. Mam wrażenie że za wolno podaje. Bo na początku ogień jest super a potem wygasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.