Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Skraplanie Wody Na Ściankach Zasobnika Na Groszek.

Leszek32475

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Zauwazylem skraplajaca się wodę na ściankach zasobnika ekogroszku.zasobnik nowy wszystko szczelne.groszek suchy zasypany do polowy pojemnika.jak to wyeliminować. Zostawiać klapę otwartą? Pozdrowienia.

Opublikowano

Klapa musi być zawsze zamknięta jeśli się pali w piecu! Wg mnie groszek jest nie całkiem suchy.. U mnie nawet jest napisane, ze klapa ma być zamknięta.

Gość Visitor1230
Opublikowano

Wegiel nie jest suchy. Klapa musi byc szczelnie zamknieta. Zawsze. To skraplanie moze doprowadzic do perforacji zasobnika. Dosc szybko.

Opublikowano

To muszę pomyśleć o jakimś dosuszaniu.w kotłach zebca chyba jest jakieś rozwiązanie. A może umieścić w zasobniku pochłaniać wilgoci -będzie zbierał nadmiar wilgoci do pojemniczka?

Opublikowano

Ja bym Ci proponował zawsze mieć kilak worków w kotłowni otwartych – jeśli dysponujesz miejscem.

Jeśli np. masz nasypany cały koszt, to otwórz sobie kilka następnych worków (tyle ile wchodzi do kosza) i zawsze trochę przeschnie. Ale chyba jeszcze lepiej będzie wysypać na posadzkę te kilak worków. Na pewno lepiej się wysuszy niż w nawet w otwartym worku. Jeśli masz miejsce w kotłowni to chyba to będzie najlepsze rozwiązanie.

Opublikowano

Spoko, nie ma za co. Właśnie znalazłem wątek o suszeniu i wiele się pokrywa z tym co Ci proponowałem. 

https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/3600-suszenie-eko-groszku/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.