Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zbiornik Wyrównawczy, Bojler - Prawidłowe Podłączenie

artuss811

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam remontuje stare mieszkanie w kamienicy w której będzie zainstalowana piocokuchnia sławex moje pytanie dotyczy zbiornika wyrównawczego, czy mogę umieścić go na rurze zasilającej, ale w odległości około 3m ze względów estetycznych dodam że rura zasilającą do której chce podłączyć naczynie będzie w poziomie. Jakiej pojemności powinno być naczynie jeśli mam 3 kaloryfery purmo wody w samym piecu jest około 30L a cała instalacja zrobiona na rozdzielaczu pex 16. I ostatnie pytanie czy można podłączyć bojler venus plus 80L przez rozdzielacz pex 16 czy lepiej bezpośrednio z instalacji

Opublikowano

witam

Zbiornik wyrównawczy możesz umieścić w dowolnym miejscu zachowując kila zasad

Musi znajdować się w najwyższym punkcie instalacji, być bezpośrednio połączony z piecokuchnią (żadnych zaworów ani pomp po drodze poecokuchnia - naczynie) Rurą Cu 28 lub 1"stal

Bojler należy podłączyć bezpośrednio a nie przez rozdzielacz

Najlepiej narysuj schemat instalacji wtedy będzie coś więcej wiadomo

Opublikowano

dzięki za szybka odpowiedz tak naprawdę to jeszcze nie ma żadnej instalacji tylko sam rozdzielacz na 5 stanowisk i 4 wyprowadzenia pod kaloryfery, a i tak będą 3 kaloryfery wszystko na jednym poziomie, dlatego też pytam o zbiornik i bojler jak to wpasować w ten mój układ, a jakiej pojemności zbiornik wyrównawczy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.