Witwiec Opublikowano 6 Marca 2014 #1 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Witam Chciałem zapytać się Was o opinię. Zastanawiam się nad kupnem tego kotła: http://www.sklep.kotlypleszewskie.pl/produkt/kwm-sr w wersji 19kW Powierzchnia do ogrzania to 150m2 ale izolowana, więc moc raczej jest wystarczająca. Mam natomiast pytanie o działanie tego kotła - ma ktoś jakieś doświadczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bierkut Opublikowano 7 Marca 2014 #2 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Własnych doświadczeń nie mam Z tego co wiem to dość przyzwoite kotły. Nie jest to najwyższa półka, ale też nie jest złom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigmaz1 Opublikowano 7 Marca 2014 #3 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Cosik mi się wydaje że ten kocioł jest dużo za duży dla ciebie. Wiesz ile ci potrzeba mocy czy tak tylko sobie strzeliłeś tą moc? Wstępnie policz sobie programem http://cieplowlasciwie.pl/start Jeżeli widzisz różnicę to na pewno musisz dokonać ponownego wyboru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witwiec Opublikowano 11 Marca 2014 Autor #4 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 to samo mi powiedzieli na informacji u Biadały :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigmaz1 Opublikowano 11 Marca 2014 #5 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Szukaj najmniejszego jaki znajdziesz lub zrób porządne OZC i wybierz inne ogrzewanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TIMON120777 Opublikowano 11 Marca 2014 #6 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 przy tej powierzchni w nowym domu(jeśli to nowy dom) będą potrzeb w okolicy 8KW maksymalnie a przez większość sezonu poniżej 4KW nawet mały kocioł będzie pracował z kiepską sprawnością rób jak pisze Zbigmaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witwiec Opublikowano 13 Marca 2014 Autor #7 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Dzieki, tak zrobię :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.