Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem Z Rozdzielaczem

miklamer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

Jakis czas temu dopytywalem o mozliwosc montazu rozdzielacza 'do gory nogami'. Zainstalowany zostal w takiej formie i dzieki Waszym instrukcja z odpowietrzeniem podlogowki wszystko zaczelo dzialac jak nalezy (3dni meczarni z kazdym obiegiem z osobna! ;)

Pojawil sie jednak nieco inny problem. Otoz aktualnie temp wody na sterowniku wynosi w granicach 60st. Na 2 rozdzielaczach (bez pompy/mieszacza) wszystko chodzi jak burza! problem mam jednak z mieszaczem, ktory nie mam bladego pojecia z jakiego powodu pokazuje temp w granicach 20st przy wszystkich obiegach oraz 30-40 jesli pozostawie tylko jeden z nich. Mam wrazenie, ze zimna woda zamiast trafiac do powrotu wraca do pompy, tak jak by zaciagal wode z belki powrotu zamiast pieca (pompa zimna). Jak w zalaczonych pobrazkach. Czesc zaznaczona na czerwono jest goraca! jednak zaraz za nim -zimno. Zdemontowalem sonde temp w belce wody cieplej i zabudowalem go paskami przy powrocie tak, zeby nie blokowal zaworu doplywu wody z pieca. Nie mam jednak bladego pojecia po co jest zaznaczony na niebiesko pokretlo (pod nim sruba jak by do ustawienia przeplywu powrotu) -jak bym jej nie przestawil calosc zimna! nie wiem tez jak dziala zawor zaznaczony na zielono. Czyzby zamykal sie w momecie kiedy temp jest za niska, tak by zasysal wode z pieca? Jesli tak to nie dziala ;/ Macie jakies pomysly? Bede wdzieczny za pomoc!

1.jpg

2.jpg

3.jpg

pozdrawiam i wesolych!

Michal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.