Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zasilanie Awaryjne

T0masz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy dał się komuś we znaki orkan Ksawery?

Miałem kilkugodzinną przerwę w dostawie energii elektrycznej, w związku z czym zacząłem zastanawiać się nad zakupem przetwornika (UPS-a), który mógłby zastąpić sieciowe 220V  w sytuacji jego braku.

Proszę o poradę w ty zakresie najlepiej użytkowników takiego zasilania

Opublikowano

Czy dał się komuś we znaki orkan Ksawery?

Miałem kilkugodzinną przerwę w dostawie energii elektrycznej, w związku z czym zacząłem zastanawiać się nad zakupem przetwornika (UPS-a), który mógłby zastąpić sieciowe 220V  w sytuacji jego braku.

Proszę o poradę w ty zakresie najlepiej użytkowników takiego zasilania

Ja ostatnio nie miałem prądu cały dzien i korzystam właśnie z UPS-a który podpinam pod akumulator bezposrednio do samochodu a samochód zapalam i sobie chodzi na wolnych obrotach pracuje jako agregat 12V.Samochód na gazie pali ok.O,5l na godzine czyli koszt jest napewno nie wielki i nie ma potrzeby kupowania normalnego agregatu na 230V.Kupując UPS-a trzeba zwrócić uwage aby był przygotowany na jak największe napięcie czyli jakieś 14V ponieważ będzie dawał wiadomośc że jest za wysokie napięcie i trzeba robić taki mały regulator na 12V.Natomiast ze zwykłego akumulatora nie ma problemu.O wielkości nie pisze ponieważ to zależy od zapotrzebowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.